Aktuelno iz kulture

Tri dana "Wind Rock" festivala: Regionalni i domaći rokeri na obali Gradskog jezera Vršac

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

11:38

Tri dana "Wind Rock" festivala: Regionalni i domaći rokeri na obali Gradskog jezera Vršac
Tri dana "Wind Rock" festivala: Regionalni i domaći rokeri na obali Gradskog jezera Vršac - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Muzički festival "Wind Rock Fest" biće održan od 20. do 22. jula na obali Gradskog jezera Vršac sa zanimljivim programom regionalnih i domaćih rok umetnika.  

Kako su organizatori objavili na zvaničnim stranicama društvenih mreža (Facebook, Instagram), potvrđeno je osam koncerata tokom tri dana trajanja festivala.  

Nakon dva rasprodata koncerta 21. i 22. aprila u beogradskom klubu Zappa Baza, hrvatski pank folk bend "Brkovi" na čelu sa frontmenom Shamso69, nastupiće u Vršcu, kao i sarajevski brend od grupe "Zabranjeno pušenje" na čelu sa Sejom Sexonom.

Takođe, na "Wind Rock Festu" će svirati supergrupa "Jorgovani", koja slavi 10 godina od nastanka i rep hip hop atrakcija "Sunshine".

Program u tri letnja dana će obogatiti žestoki hard kor sastavi, česti u Beogradu i na festivalima - "Ritam nereda" i "Mortal Kombat", kao i "Scordisci", koji neguju irsku rok muziku i alternativni rok bend iz Novog Sada - "Neprijatelj prelazi zeku".  

Organizacija festivala je glasovima izabrala finaliste za program “Wind Rock Up!”, i to su bendovi “Pera Brada Potomak”, “Kulise”, “Treća Smena”, dok su glasovima publike prošli dalje sastavi – “Petra Kojić”, “Svedok” i “De sad?”.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura