Aktuelno iz kulture

Dve Zlatne arene za film "Da li ste videli ovu ženu?" na Pulskom filmskom festivalu

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2023

-

19:17

Dve Zlatne arene za film "Da li ste videli ovu ženu?" na Pulskom filmskom festivalu
Dve Zlatne arene za film "Da li ste videli ovu ženu?" na Pulskom filmskom festivalu - Copyright PFF Promo

veličina teksta

Aa Aa

Film "Da li ste videli ovu ženu?" autora Matije Gluščevića i Dušana Zorića osvojio je dve Zlatne arene: za najbolju glumicu (Ksenija Marinković) i kameru (Marko Kažić, Aleksa Radunović i Milica Cimi Drinić), na upravo završenom 70. Pulskom filmskom festivalu u kategoriji manjinskih koprodukcija, saopštili su producenti.

Ksenija Marinković, glavna glumica u filmu i jedna od najangažovanijih glumica u regionu je povodom nagrade u Puli kaže da je sve je počelo 2017. godine kao kratki studentski film, a nakon pet godina pretvorilo se u film koji je stigao do festivala u Veneciji, do Njujorka...

"Presretna sam zbog svih nagrada koje su svi iz filma dobili, pa tako i zbog Arena koje smo dobili na ovom festivalu. Zahvaljujem se žiriju, ali veliko hvala i ovim divnim mladim ljudima koji su potrošili godine i godine i polako skupljali novac i napravili sjajan film ni iz čega" kaže Marinković.

Podsećamo, svetska premijera filma "Da li ste videli ovu ženu?" održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji gde je dobio specijalno priznanje za montažu.

PFF Promo

 

 

"Srpska premijera održana je na 28. FAF-u gde je osvojio Gran Prix „Aleksandar Saša Petrović“, a nakon toga su usledile nagrade za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku, za najbolji film na 24. Međunarodnom festivalu nezavisnog filma Black Movie u Ženevi, i nagrada za najbolji domaći film Asocijacije filmskih festivala 30. Palićkog festivala.

"Da li ste videli ovu ženu?" je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože.

Glavnu ulogu u filmu tumači jedna od najangažovanijih glumica regiona Ksenija Marinković.

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Film je realizovan u produkciji Non-Aligned Films, Radio Televizije Srbije, Dinaridi i Fakulteta dramskih umetnosti.

Komentari (0)

Kultura