Aktuelno iz kulture

Vraća se "Kapetan Marvel": Nastavak filma o kosmičkoj junakinji na jesen stiže u bioskope

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

09:54

Vraća se "Kapetan Marvel": Nastavak filma o kosmičkoj junakinji na jesen stiže u bioskope
Vraća se "Kapetan Marvel": Nastavak filma o kosmičkoj junakinji na jesen stiže u bioskope - Copyright Printscreen YouTube/Marvel Entertainment

veličina teksta

Aa Aa

Marvel studio najavio je za 9. novembar nastavak filma "Kapetan Marvel 2" o jednoj od najznačajnijih junakinja u filmskom univerzumu. 

Nakon što je 2019. godine u bioskopima prikazan prvi deo franšize, sa Bri Larson i Semjuel L. Džeksonom u glavnim ulogama i nakon četiri godine pauze pred Marvelovom heroinom Kerol Denvers javljaju se neki novi izazovi.

Kerol Denvers i Nik Fjuri ponovo se susreću, za njega je ona buntovno dete Mlečnog puta, on za nju omiljeni jenooki spletkaroš. Iako je Kerol povratila identitet koji su joj oduzeli pripadnici tiranske Kri vrste i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji, ona mora ponovo da preuzme teret destabilizovanog univerzuma. Kada je dužnost dovede do Crvotočine povezane sa Kri revoluciom, njene moći prepliću se i mešaju sa moćima Kamale Kan, poznate kao Ms. Marvel i moćima zaboravljene nećake, sada S.A.B.E.R. astronautkinje, Monike Rambo. 

Ovaj izuzetan trio mora da nauči kako da zajedno i udruženo radi kako bi spasao univerzum. 

Kerol se prvi put pojavila 1968. godine i u priči ona je oficir američkog vazduhoplovstva. Od 2012. ova protagonistiknja Marvelovih stripova nosi titulu Kapetan Marvel.

Rediteljka filma je Nia Dakosta (Candyman), a pored glavnog dvojca uloge tumače i  Zave Ešton, Mohan Kapur, Sagar Šaik, Zenobia Šrof i Park Seo-Džon. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura