Aktuelno iz kulture

Kaskader se zapalio u znak solidarnosti sa štrajkačima iz Holivuda

Komentari

Autor: WSB-TV

27/07/2023

-

23:17

Kaskader se zapalio u znak solidarnosti sa štrajkačima iz Holivuda
Kaskader se zapalio u znak solidarnosti sa štrajkačima iz Holivuda - Copyright Tanjug AP/Chris Pizzello, Instagram.com/mikemassa1x

veličina teksta

Aa Aa

Član sindikata SAG-AFTRA, kaskader Majk Masa, koji je igrao u mnogim poznatim filmovima, zapalio se naočigled javnosti u Atlanti u znak solidarnosti sa svojim kolegama iz Holivuda. Budući da je reč o stručnjaku za snimanje opasnih filmskih scena, prošao je bez povreda.

On se sastao sa ostalim kaskaderima u vreme kada se u Njujorku na Tajms Skveru održavao najveći protest glumaca do sada, kako bi ukazali na probleme s kojima se susreće njihova struka.

"Umorni smo od toga da nas pali Alijansa filmskih i televizijskih producenata", napisao je Masa na Instagramu uz snimak svog performansa.

 

 

Kaskaderka Elena Sančez rekla je na tom skupu da 87 procenata od 160.000 članova SAG-AFTRA zarađuje manje od 26.000 dolara godišnje, što znači da ne ispunjavaju uslove za zdravstveno osiguranje.

Skup je završen kaskaderskom tačkom kada je Majk Masa u buktinji hodao po bini držeći transparent "SAG-AFTRA u štrajku". Vatrogasni tim je bio u blizini zbog sigurnosti, piše WSB-TV.

Inače, Masa je proveo deset meseci radeći na filmu "Indijana Džons i artefkat sudbine", gde je bio jedan od kaskaderskih dublera Harisonu Fordu.

On je zabeležio svoje iskustvo kroz seriju fotografija na Instagramu kada je film počeo da se prikazuje, napisavši da je radio sa nekim neverovatnim ljudima i da je stekao uspomene za ceo život.

Njegov kaskaderski rad takođe je viđen u televizijskim projektima, uključujući "1923", prednastavku serije "Yellowstone" i "Stranger Things".

Podsećamo, američki sindikat glumaca SAG-AFTRA pokrenuo je štrajk 13. jula tražeći od Alijanse filmskih i televizijskih producenata uspostavljanje formule za bonuse za striming, koja bi u obzir uzela uspeh serija i filmova u kojima igraju. 

Takođe, između ostalog, traže regulativu o upotrebi veštačke inteligencije, koja bi podrazumevala da glumci budu plaćeni za svaku upotrebu njihovog lika pomoću AI.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura