Aktuelno iz kulture

Štrajk glumaca doneo nove promene u programu Filmskog festivala u Veneciji: Ništa od premijere novog Zendajinog filma

Komentari

Autor: Variety

24/07/2023

-

23:13

Štrajk glumaca doneo nove promene u programu Filmskog festivala u Veneciji: Ništa od premijere novog Zendajinog filma
Zendaja - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

 

Film "Challengers" Luke Gvadanjina sa Zendajom u glavnoj ulozi, koji je prema najavama trebalo da otvori Filmski festival u Veneciji, povučen je sa te smotre filma zbog štrajka sindikata holivudskih glumaca SAG-AFTRA.

Venecija je objavila da je ova komedija u kojoj Zendaja igra trenericu tenisa u ljubavnom trouglu sa dvojicom profesionalnih igrača (igraju ih Džoš O'Konor i Majk Fajst) promenila plan distribucije, jer SAG-AFTRA zabranjuje svojim članovima da tokom trajanja štrajka učestvuju u bilo kakvim promotivnim aktivnostima. 

To znači da Zendaja, O'Konor i Fajst neće moći da prisustvuju otvaranju festivala 30. avgusta, pa su nakon nedelju dana diskusija, organizatori potvrdili da je učešće filma otkazano.

Variety piše da će "Challengers" da se prikazuje tek početkom sledećeg leta, kako bi bolje došao do publike.

Umesto tog filma, Venecija je odabrala italijansko ostvarenje "Comandante" Eduarda De Angelisa u kom je glavna uloga poverena Pjerfrančesku Favinu. 

Reč je o ekranizaciji stvarnog događaja iz Drugog svetskog rata, kada je kapetan italijanske podmornice Salvatore Todaro, prvo potopio belgijski naoružani trgovački brod u Atlantskom okeanu, a zatim spasao sve članove njegove posade.

De Angelis je rekao da njegov film "govori o snazi".

"Salvatore Todaro je personifikuje uzvišeni oblik snage: boriti se protiv neprijatelja, ali nikada ne zaboraviti da je reč o ljudskim bićima", istakao je reditelj.

Osamdeseto izdanje Filmskog festivala u Veneciji održaće se od 30. avgusta do 9. septembra. Po svemu sudeći, zbog štrajka holivudskih glumaca, program će biti usredsređen na evropsku kinematografiju, a više o tome možete pročitati u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Kultura