Aktuelno iz kulture

Filmski susreti u Nišu od 21. do 27. avgusta

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2021

-

12:00

Filmski susreti u Nišu od 21. do 27. avgusta
Tanjug/Dimitrije Nikolić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Festival glumačkih ostvarenja biće održan od 21. do 27. avgusta u Nišu, a do kraja jula biće poznati filmovi učesnici, i pod kojim uslovima može biti održan tradicionalni susreti na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

"Okolnosti mi se čine da ćemo sasvim sigurno organizovati festival na Letnjoj pozornici, prema svim najavama koje imamo u ovom trenutku. Najverovatnije ćemo dobiti dozvolu od Gradskog štaba za vanredne situacije", rekao je Srđan Savić, direktor Filmskih susreta.

Savić je istakao da sada zbog malo povoljnije epidemiološke situacije očekuje da će Filmski susreti biti održani pred punim ili makar dvotrećinskim kapacitetom Letnje pozornice, koja prima oko 2.600, a sa dodatnim tribinama stane i 3.000 posetilaca.

"Nadamo se najpovoljnijim mogućim okolnostima. Festival je vezan za Letnju pozornicu, koja je postala sinonim festivala, kao najveća pozornica pod otvorenim nebom u Srbiji. Ako ne, prilagođavaćemo se okolnostima", dodao je Savić.

Prema njegovim rečima, Festival glumačkih ostvarenja Filmski susreti imaće zanimljiv program, sa dvadesetak filmova, gde će biti mnogo srpskih premijera, a možda i neka svetska.

Komentari (0)

Kultura