Aktuelno iz kulture

Fondaciji SOS Dečija sela Srbija donirano 500 knjiga za decu iz edicije "Mala Laguna"

Komentari

Autor: Euronews

20/07/2021

-

16:10

Fondaciji SOS Dečija sela Srbija donirano 500 knjiga za decu iz edicije "Mala Laguna"
Laguna/Promo - Copyright Laguna/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Na inicijativu kompanije Visa uz podršku Lagune, SOS Dečja sela Srbije postala su bogatija za 500 knjiga za decu iz edicije "Mala Laguna".

"Doživljaji Toma Sojera", "Mali princ", "Agi i Ema" i "Hajdi" samo su neki od naslova u kojima će uživati mališani koji žive u hraniteljskim porodicama koje podržava SOS Dečije selo u Kraljevu, kao i deca uključena u rad njihovih centara za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu.

Knjige su uručili Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, i Vuk Lazarević, v.d. direktor marketinga izdavačke kuće "Laguna".

"Svi naši timovi radeći sa decom ističu važnost podsticaja za razvoj dece, a čitanjem se edukujemo, upoznajemo svoj unutrašnji i spoljni svet, razvijamo maštu i kreativnost, i značajno doprinosimo pismenosti i lepoti izražavanja. Klasici koje smo na poklon dobili, kao i mnogo novih kvalitetnih naslova domaćih i stranih autora, sasvim sigurno će obradovati decu. Knjige ne poznaju granice, uz njih putujemo gde nas priča nosi i zbog toga je ova donacija jedinstvena", kazala je direktorka SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković Jokanović i izrazila veliku zahvalnost na donaciji.

Važnost da deca odrastaju uz knjige od najranijih dana istakao je i Vuk Lazarević.

"Laguna kao najveći izdavač u ovom delu Evrope već godinama putem donacija poklanja knjige institucijama koje brinu o deci bez roditeljskog staranja i trudi se da im ulepša detinjstvo raznim slikovnicama, edukativnim izdanjima i najlepšim pričama za decu. Veoma smo srećni što će najlepše Lagunine knjige za decu stići do mališana o kojima brine organizacija SOS Dečija sela Srbije", kazao je Lazarević.

Komentari (0)

Kultura