Aktuelno iz kulture

Štulić: Album "Osveženje" je krivotorina

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

20:28

Štulić: Album "Osveženje" je krivotorina
Džoni Štulić - Copyright Prinstscreen YouTube/PETROVICPETAR

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar Branimir Džoni Štulić je u tekstu kog je objavio muzički portal Ravnododna.com napisao da nije nedavno objavio novi album "Osveženje" i da se radi o Fejsbuk krivotorini.

"Naglasio sam par puta javno da nemam nikakav Fejsbuk profil, i da postoji barem hiljadu lažnih profila pod mojim imenom koje Fejsbuk namerno ne želi skidati, pošto dotični leče svoje komplekse na meni, a ujedno su korisni, jer mute vodu, pa se tako sasvim u trend uklapaju (promocija bolesnih, a negacija zdravih)", naveo je Štulić.

Prema njegovim rečima, u slučaju "Osveženja" radi se "o kompilaciji raznih pesama s jutjuba koje su objavljenje pre sedam-osam godina".

Štulić je dodao da je izvorna zamisao Jutjuba bila da korisnici objavljuju svoje kućne radove i da se toga strogo drži, i tako objavljene njegove pesme su "stopostotna organska hrana, znači nije klonirana (genetski modifikovana)".

"Nisam koristio čak ni metronom, već je sve iz prvog pokušaja, i to bez mreže (kao na koncertu, ali bez plejbeka, ili pak cirkusant na trapezu, a ispod zjapi tridesetmetarski ponor i svi dolaze da na tvoj pad svršavaju)", napisao je Štulić.

Prema njegovim rečima, "to su pesme uz gitaru (kao uz logorsku vatru), koje se tako najbolje i čuju, otkako loše pesme tim načinom nemaju prođu (ne prolaze)". 

"Stoga ne razumem (ili pak razumem) to fićfirićko zgražanje u takozvanoj (razmaženoj) javnosti koja nema pojma o ničemu, a kamoli o muzici", ocenio je muzičar.

Komentari (0)

Kultura