Aktuelno iz kulture

Džoni Štulić objavio dupli album "Splet": Stare pesme "Azre" u novim aranžmanima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

31/12/2021

-

15:55

Džoni Štulić objavio dupli album "Splet": Stare pesme "Azre" u novim aranžmanima
Džoni Štulić - Copyright Prinstscreen YouTube/PETROVICPETAR

veličina teksta

Aa Aa

Branimir Džoni Štulić, nekadašnji lider, pevač i autor pesama hrvatske rok grupe "Azra", objavio je na svom Jutjub kanalu novi dupli album koji je nazvao "Splet", a na njemu se nalazi 28 pesama.

Štulić je na "Spletu" ponovo snimio u novim aranžmanima uglavnom stare pesme svog uticajnog benda iz osamdesetih godina prošlog veka, kao i sa samostalnih albuma koje je objavio pod svojim imenom.

Muzičar koji poslednjih tridesetak godina živi u Holandiji pesme je snimio, čini se, u kućnim uslovima u jednostavnim aranžmanima sa akustičnim i elektiričnim gitarama i perkusijama, a na svom Jutjub kanalu PETROVICPETAR kao jedino objašnjenje napisao je da je "Splet" - "klasična dupla ploča sa četiri strane".

Štulić je, između ostalih, ponovo snimio pesme "Poziv na ples", "I to se događa ponekad", "Obrati pažnju na posljednju stvar", "Nemoj po glavi druže plavi", "Gluperde lutaju daleko", "Doviđenja na vlaškom drumu", "Sunčana strana ulice", "Melankolija" i "Fantazija".

Štulić je u novo ruho pretežno obukao pesme sa Azrinog albuma "Sunčana strana ulice" (1981), ali ih ima i sa singlova, kao i sa prvenca "Azra" (1980), zatim "It Ain''t Like In The Movies" (1985), "Između krajnosti" (1987) i poslednjeg izdanja pod imenom grupe "Blaze" (1997).

Album otvara novi instrumental "Globus", tu su i pesme "Zaprška" i "Pouka", a gitarista i pevač je za "Splet" birao i pesme sa samostalnih albuma "Balkanska rapsodija" (1989), "Balegari ne vjeruju sreći" (1990), "Sevdah za Paulu Horvat" (1995) i "Anali" (1995).

U jednoj televizijskoj emisiji krajem osamdesetih godina prošlog veka, Džoni Štulić je rekao da će se uskoro vratiti iz Holandije, samo da sredi neke stvari. Ipak se nije vratio. Povremeno je svraćao i u Zagreb i u Beograd, ali je izgleda zauvek odlučio da ostane u Holandiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura