Aktuelno iz kulture

Nacionalna platforma "Srbija stvara" omogućila nastupe mladim muzičarima na jedanaest festivala

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

11:31

Nacionalna platforma "Srbija stvara" omogućila nastupe mladim muzičarima na jedanaest festivala
Nacionalna platforma "Srbija stvara" omogućila nastupe mladim muzičarima na jedanaest festivala - Copyright Promo/Serbia Creates

veličina teksta

Aa Aa

Nacionalna platforma "Srbija stvara" saopštila je danas da su učesnici njihovog prvog muzičkog konkursa "Serbia Creates: The Spotlight" do sada imali 25 nastupa pred više hiljada ljudi, na 11 domaćih i regionalnih muzičkih festivala.

Žiri konkursa je odabrao 21 izvođača, u pet žanrova, koji su dobili priliku nastupa na festivalima Srbiji i regionu, a od kojih su već realizovani srpski Egzit (Exit), Arsenal fest, Belgrejd bir fest (Belgrade Beer), Energija festival, Uzlet, ARLEMM Mjuzik vik (Music Week) i Rol end bluz (Srbija).
Tu su bili i regionalni D festival u Severnoj Makedoniji,  Forestlend (Forestland) u Hrvatskoj i slovenački Lent, naveli su iz Srbija stvara.

"Sistemski pristup podrške celokupne industrije mladim i neafirmisanim talentima i posvećenost u razvoju mladih talenata domaće scene, misija je platforme 'Serbia creates music', kao deo nacionalne platforme Srbija stvara, u okviru Kabineta predsednice Vlade Srbije", ističe se u saopštenju.  

Kako je najavljeno, u narednih deset dana odabrani izvođači predstaviće se domaćoj i stranoj publici na Lavfestu (Lovefest) u Vrnjačkoj Banji, Nišvilu (Nišville) i Frešvejvu (Freshwave) u Banja Luci.

Na Lavfestu 5. avgusta nastupaju elektronski muzičari Ledeni i D neksus zon (The Nexus Zone), 10. avgusta na festival u Niš ide etno-elektro sastav Laplander, kada u Banja Luci nastupa trep pevačica Ena, a ovde su i 11. avgusta reper Rouzi i 12. avgusta muzičar Iks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura