Aktuelno iz kulture

Ena i Rouzi nastupaju na Egzitu: Šansa za spotlajtere hip hop i urbane pop muzike, odabrane na konkursu "Srbija stvara"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/07/2023

-

16:57

Ena i Rouzi nastupaju na Egzitu: Šansa za spotlajtere hip hop i urbane pop muzike, odabrane na konkursu "Srbija stvara"
Rouzi - Copyright Asija Zec

veličina teksta

Aa Aa

Dvoje mladih izvođača koje je odabrao žiri konkursa "Serbia Creates: The Spotlight" u selekciji hip hop i urbane popularne muzike nastupiće večeras, druge večeri Exit festivala na Gang Beats bini.

Reč je o mladoj umetnici, pevačici, producetkinji i inženjerki Eni i umetniku Rouziju, koji će dobiti šansu da večeras zablistaju uz iskusnije kolege.

Ena iza sebe ima debitantski EP u saradnji sa producentom Summerdeaths i Zicer.inc kolektivom. Njen zvuk inspirisan je umetnicima kao što su 6lack, Jorja Smith i Erika de Casier. Paralelno sa umetničkim životom, Ena završava studije audio inženjerstva na jednom beogradskom univerzitetu. U vreme kada ne piše tekstove o svojim životnim avanturama, bavi se produkcijom i dizajnom zvuka za filmove i reklame. Važi za jednu od budućih predvodnica "novog ženskog talasa" domaćeg hip hopa i trepa.

 

 

Rouzijeve pesme govore o njegovim životnim interesovanjima i pogledima na svet, a on je umetnik za kojeg je karakteristična jaka veza sa fanovima. 

Na samom početku karijere dobio je priliku da mu debitantski nastupi budu na Main stageu EXIT festivala i na Arsenal festu, a kasnije nastavlja sa letnjom turnejom po gradovima širom regiona. 

Poslednji singl "Malo tiše" postaje instant hit, što ga dovodi u vrh trendinga na svim platformama po celom Balkanu, a ovim singlom Rouzi najavljuje svoj iskorak iz trep zvuka i obećava novu muziku drugačijeg žanra, ali jednake energije. Sa već prepoznatljivim stilom i imidžom, pitanje je vremena kada će obeležiti i ovo leto svojim novim projektom.

 

 

Ena i Rouzi nastupaju zajedno od 22.15 časova na Gang Beats sceni, nakon čega će ih naslediti slovenački izvođač Zevin, Jymenik x Mlada Beba, Tam i mnogi drugi.

Sve o ovogodišnjem Exitu, pročitajte u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura