Aktuelno iz kulture

Predstava "Zodijak - krug malih životinja" proglašena za najbolju na Nišvilu

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

16:11

Predstava "Zodijak - krug malih životinja" proglašena za najbolju na Nišvilu
Predstava "Zodijak - krug malih životinja" proglašena za najbolju na Nišvilu - Copyright nisville.com

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada za najbolju predstavu Nišvil (Nišville) džez teatarskog festivala pripala je "Zodijaku (Zodiac) - krugu malih životinja" hrvatske trupe Cirkorama, jednoglasnom odlukom žirija, saopštili su danas iz organizacije festivala Nišvil.

Žiri kog čine pozorišni kritičari Mikael From iz Švedske, i Aleksandra Glovacki i Ana Tasić iz Srbije nagradio je Cikoraminu predstavu zbog "čistog, preciznog scenskog jezika".

Kako je navedeno, on je oslonjen "na promišljen pokret, muziku i pročišćen vizuelni izraz, kojima se izražava večito kruženje kosmičke energije".

Međunarodni žiri je nakon odgledanih sedam predstava, izvedenih u Glavnom programu Nišvil džez teatarskog festivala od 4. do 7. avgusta, jednoglasno dodelio i Specijalnu nagradu glumici Plavog pozorišta Veri Jovanović, za ulogu u predstavi "Duša Antigone“. 

"Imajući zadatak da prevede na znakovni jezik replike svih likova, ona je u isto vreme glumački sugestivno i verodostojno uobličila svaki od tih likova", ocenio je žiri.

Nagrada za najbolje korišćenu muziku pripala je predstavi "Don’t Fuss“ mađarske kompanije Gobi dens (Dance), zbog "postignutog potpunog jedinstva pokreta i muzike, koje se gradi kroz antagonizam i harmoniju, uz specifičan šarm igre", saopštio je Nišvil.

Glavni muzički program Nišvil džez festivala biće održan od 10. do 13. avgusta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu