Aktuelno iz kulture

Anđela Jovanović: Molila sam Boga i univezum da budem pozvana u neku krimi seriju, "Frust" je ostvarenje sna

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2023

-

13:44

Anđela Jovanović: Molila sam Boga i univezum da budem pozvana u neku krimi seriju, "Frust" je ostvarenje sna
Anđela Jovanović: Molila sam Boga i univezum da budem pozvana u neku krimi seriju, "Frust" je ostvarenje sna - Copyright Promo/Firefly Productions

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Anđela Jovanović izjavila je danas da je ostvarila svoj san da igra policijsku inspektorku u predstojećoj seriji "Frust", koja je predstavljena na Sarajevo film festivalu.

Jovanović je rekla Tanjugu da igra inspektorku koja sa svojim kolegom rešava slučaj u "Frustu", kao "izuzetno pametna, sposobna žena, koja dominira u muškom svetu".

"Bilo mi je interesantno da igram taj lik. Ovo mi je apsolutno ostvarenje sna. To sam rekla reditelju Danisu Tanoviću i (kreatorima) Srđanu Vuletiću i Gaboru Krigleru", istakla je Jovanović.

Kada se poslednjih godina u Srbiji počelo sa snimanjima kriminalističkih serija, Jovanović je "molila Boga i univezum" da bude pozvana na kasting, ali se to ipak nije desilo.

"Prošla me je nada i pomislila sam da nikad neću ispuniti svoj san. Međutim došli su Danis i Srđan. Baš je ostvarenje sna, jer sam odrasla na piscima Agati Kristi i Arturu Konanu Dojlu", dodala je Jovanović.

Upitana da li je u stvaranju svog lika u "Frustu" imala uzor u nekoj stranoj seriji ili filmu, Jovanović je odgovorila da nije, jer je "suština lika prilika da stvaraš svoje ljudsko biće".

Prema njenim rečima, neka svojstva lika uzima od raznih ljudi iz stvarnog života, a u ovom slučaju je došla na zamisao da ubaci ožiljak, videvši ga kod pevačice Meri Džejk Blajdž.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Pomislila sam da je specifično kada žena ima ožiljak. Govori o traumi i nekom nasilju koje se desilo. Više me je to insprisalo nego da se ugledam, ali Kejt Vinslet u seriji 'Mare of Easttown' je uzor za policajku", navela je Jovanović.

U "Frustu" nеuspešni mladi pisac Vedran, nakon što slučajno ubije sitnog kriminalca koji je terorizovao komšiluk, za javnost postaje nepoznati osvetnik i lokalna zvezda. Zbog nemogućnosti da otkrije svoj identitet, Vedranova frustracija raste i mora doneti odluku da li da nastavi svoj tajni pohod.

U seriji igraju i Deni Mešić, Dunja Stojanović, Ermin Sijamija, Alban Ukaj, Faruk Hajdarević, Maja Izetbegović, Sanela Krsmanović, Adnan Goro i Aleksandar Dimitrijević.

"Frust" je opis vremena u kome živimo i jako dobro ogledalo stvarnosti, u vreme  društvenih mreža, koje proglašavaju heroje i nenormalne brzine informacija, ocenila je glumica.

Prema njenim rečima, serija govori o ljudima koji su isfrustrirani ponašanjem bahatih i spremni su uzeti stvar u svoje ruke, što može biti mač sa dve oštrice. Pored serije "Frust" koji bi trebalo da se pojavi i na televiziji u Srbiji ove godine, Jovanović čeka i finalnu verziju filma "Pukotina u ledu" rediteljke Maje Miloš. 

Od septembra se vraća snimanju serije "Radio Mileva", a u svojoj muzičkoj karijeri priprema četvrtu pesmu i spot.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura