Aktuelno iz kulture

Piter Džekson pohvalio debitantski film "Talk to Me": To je najbolji horor u kom sam uživao poslednjih godina

Komentari

Autor: Collider

16/08/2023

-

07:52

Piter Džekson pohvalio debitantski film "Talk to Me": To je najbolji horor u kom sam uživao poslednjih godina
Piter Džekson pohvalio debitantski film "Talk to Me": To je najbolji horor u kom sam uživao poslednjih godina - Copyright Printscreen YouTube/A24, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Debitantski film dvojice Jutjubera Majkla i Denija Filipoua pobrao je brojne pohvale publike i kritičara, a sada se hvalospevima pridružio i čuveni reditelj Piter Džekson.

Jedan od najnagrađivanijih filmskih stvaralaca izjavio je za "Ahi Films" da je reč o "neverovatno strašnom i uznemirujućem filmu, na najbolji mogući način", preneo je Collider.

"'Talk to Me' nije samo dobar - on je vrlo, vrlo dobar. Najbolji, najintenzivniji, horor u kom sam uživao poslednjih godina", rekao je Džekson.

Studio A24, koji stoji iza ovog ostvarenja, već je najavio nastavak, budući da im je original na svetskim blagajnama doneo blizu 40 miliona dolara, daleko više od uloženih 4,5 miliona.

"Talk to me" govori o grupi prijatelja koja pronalazi balzamovanu ljudsku ruku. Uz pomoć nje, oni pronalaze način da prizovu duhove, što im postaje glavna zanimacija, sve dok jedan od njih ne ode predaleko i oslobodi zastrašujuće natprirodne sile. U filmu igraju Sofija Vajld, Miranda Oto, Aleksandra Džensen, Džo Bird, Otis Djanji i Zoi Terakes.

Autori filma, Deni i Majkl Filipou, su blizanci koji stoje iza popularnog Jutjub kanala "RackaRacka" na kom imaju 6,6 miliona pratilaca. 

Osvojili su veliki broj nagrada za svoj originalni internet sadržaj, a A24 dao je zeleno svetlo za njihov projekat još sredinom 2020. godine.

"To je bio naš san još od vremena kad smo imali devet godina, to je jedino što smo želeli i to nam se ostvarilo", rekli su braća Filipou najavljujući svoj film tada.

Kako je najavljeno, u rediteljske stolice vratiće se i u "Talk to Me 2".

Komentari (0)

Kultura