Aktuelno iz kulture

Đorđre Stojković: Veliki izazov bila je uloga Kemala Montena u filmu "Toma"

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2021

-

10:45

Đorđre Stojković: Veliki izazov bila je uloga Kemala Montena u filmu "Toma"
Đorđre Stojković: Veliki izazov bila je uloga Kemala Montena u filmu "Toma" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Ðorđe Stojković govorio je o ulogama u serijama "Klan" i "Radio Mileva", značenju za njegovu karijeru "Vojne akademije" i o ulozi Kemala Montena u filmu "Toma".

Stojković je rekao da se uloga specijalca Pabla u seriji "Klan", koju mu je dodelio reditelj Boban Skerlić, mnogo razlikuje od ostalih koje je igrao do sada, jer nije komična.

"Tražio je da koristim neka druga sredstva, samim tim me je izmestio iz zone komfora, u koju me sticajem okolnosti uljuljkivala većina reditelja ranije", rekao je Stojković.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Reditelj Dragan Bjelogrlić ga je odabrao za Montena, jer Stojković smatra da je sličnog senzibiliteta sa poznatim pevačem, i ističe da je uloga bila veliki izazov, jer je morao naći muzičarev "ritam, toplinu, osmeh i šeretski način komunikacije".

"Od malena sam slušao sve njegove pesme, moram da se zahvalim roditeljima na tome. Kada sam dobio ulogu sledile su pripreme gledajući njegove intervjue i nastupe, tražio sam u Beogradu i ljude koji ga poznaju... ", rekao je Stojković.

Uloga Gruje u "Vojnoj akademiji", "pozitivnog lika koji se uvukao u srca mnogih ljudi, dosta toga dobrog je donela Stojkoviću, koji je svog junaka shvatio kao instrument da promeni današnju mladež, "u vreme koje roditeljima uopšte ne ide na ruku".

Prema njegovim rečima, humoristička serija "Radio Mileva" ima divan tekst i jako je bitno što svako može da se pronađe u radnji u kojoj su predsednik kućnog saveta, Radio Mileva koja čisti sve zna, propali studenti i brakovi, haus majstori...

"Velika je snaga serije baš u tome što gledaoci kupuje na prvu i onda ih samo vozi - kao Orijent ekspres", kaže Stojković.

Komentari (0)

Kultura