Aktuelno iz kulture

Otvorena izložba "Lepota velikog formata" u Salonu Muzeja grada Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

19:58

Otvorena izložba "Lepota velikog formata" u Salonu Muzeja grada Beograda
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Izložba "Lepota velikog formata" otvorena je večeras u Salonu Muzeja grada Beograda i biće dostupna publici do 9. septembra.

Publika ima priliku da vidi radove naših priznatih i internacionalno poznatih savremenih umetnika, Leonore Vekić, Milorada Miće Stajčića, Simonide Rajčević, Miška Pavlovića, Nikole Radosavljevića, Vladimira Lalića, Zdravka Joksimovića, Marine Marković. Tu su i dela Gorana Delića, Jovanke Jelić Mladenović, Lidije Živković, Miše Obradovića, Vladimira Kovača, Anite Milić, Dragane B. Stevanović, Mire Odić, Martina Erdeša, Ivane Živić, Jelene Jelače i Lee Embeli.

Radovi koji su predstavljeni na izložbi, izabrani su delom na konkursu koji je bio otvoren od 8. decembra 2022. do 20. januara ove godine, a jedan broj umetnika učestvuje po pozivu selektora.

Autori najboljih pet radova biće proglašeni 4. septembra, a nagrađenim autorima pripašće i novčane nagrade.

 

Ovom izložbom kompanija Grafix slavi 30 godina postojanja. Tokom proteklih šest meseci, umetnici su zajedno sa saradnicima iz kompanije Grafix prošli kroz izazovan i kreativan proces stvaranja radova od neuobičajenih materijala, sa najsavremenijim tehnikama izrade i obrade, potpuno nesputani formatom i budžetom za produkciju rada.

Rezultat je jedna nesvakidašnja izložba koja će pomeriti granice produkcije i načina viđenja savremene štampe, ovom prilikom u službi umetničkog stvaralaštva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura