Aktuelno iz kulture

Snimanje "Dare iz Jasenovca" počinje u oktobru, a Mirjana Karanović igra odraslu Daru, 50 godina kasnije...

Komentari

Autor: Sputnik Srbija

22/07/2021

-

12:50

Snimanje "Dare iz Jasenovca" počinje u oktobru, a Mirjana Karanović igra odraslu Daru, 50 godina kasnije...
Snimanje "Dare iz Jasenovca" počinje u oktobru, a Mirjana Karanović igra odraslu Daru, 50 godina kasnije... - Copyright Prinstscreen YouTube/101 Studios

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje serije "Dara iz Jasenovca" trebalo bi da počne u oktobru, a prema rečima reditelja Predraga Gage Antonijevića, scene će se snimati na lokacijama u Baru ili Tivtu i pored dodatnih scena, biće delova iz istoimenog filma.

"Bilo je neophodno da priču o Dari i Budi i stradanju našeg naroda u Jasenovcu kompletiram sa onim šta je bilo posle. Zato smo otvaranje serije smestili u zadarsku kristalnu noć, 50 godina kasnije, kad je došlo do masovnog paljenja srpskih kuća i radnji, što je najavilo povratak fašizma među hrvatski živalj... Bilo mi je bitno da se Dara i Buda sretnu pedeset godina kasnije zato što će se kroz taj susret videti koje su sve druge posledice, osim onih stradalnika koji su životom platili, pratile naš narod posle genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima u drugom svetskom ratu od strane fašističke Hrvatske", istakao je reditelj Predrag Gaga Antonijević za Sputnjik.

Reditelj ponavlja da je važno povezivanje vremena Drugog svetskog rata i sukoba devedesetih na tlu nekadašnje Jugoslavije, budući da se istorijski krugovi vrte i vraćaju se.

Tanjug/Sava Radovanović

Ne znam ko bi drugi bolje od Mire odigrao, kaže Antonijević

Za izbor Mirjane Karanović koja igra Daru posle 50 godina, reditelj kaže da je prirodan.

"Presrećan sam zbog toga, Mira je genijalna glumica, mi smo dugogodišnji i saradnici i prijatelji i moram da priznam da ne znam ko bi drugi bolje od Mire to odigrao. Sa nestrpljenjem očekujem snimanje", kazao je Antonijević.

Uprkos tome što su film "Dara iz Jasenovca" mnogi dočekali na nož i u domaćoj i u stranoj javnosti, reditelj ističe da je film doživeo uspeh i već ostvario svoju misiju.

"Sa velikim uspehom je prikazan u bioskopima u Americi i u širokoj distribuciji. Bili smo čak 18. na Boks-ofisovoj listi po zaradi, što je nezapamćen rezultat za srpski film. Potom je bio na kablu u Americi i sad će biti na Epl platformi. I to nije sve! Jedna velika zemlja uskoro će prikazati film u udarnom terminu na njihovoj televiziji, ali neka za sada ostane tajna o kojoj je zemlji reč", naveo je Antonijević.

Komentari (0)

Kultura