Aktuelno iz kulture

Šon Pen dao ultimatum producentima serije o Votergejtu: Ili će svi biti vakcinisani ili se ja ne vraćam na snimanje

Komentari

Autor: Deadline

24/07/2021

-

09:10

Šon Pen dao ultimatum producentima serije o Votergejtu: Ili će svi biti vakcinisani ili se ja ne vraćam na snimanje
Šon Pen - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

"Ili će ceo tim na setu biti vakcinisan ili se ja ne vraćam na posao", dao je ultimatum Šon Pen producentima nove serije `Gaslit`", objavio je prvi Deadline.

Predstavnici glumca su potvrdili tačnost izjave, a potez objasnili rečima da Pen nije imao nameru da osramoti studio niti ima strah da bi on (on je svakako revakcinisan) ili neko od drugih glumačkih zvezda mogao biti izložen virusu, već da bi poslao jasnu poruku filmskoj industriji u Holivudu da se mora insistirati na strogom poštovanju pravila, i pre svega dostupnosti besplatne vakcine za sve.

"Ukoliko niste vakcinisani dovodite ne samo druge, već i sebe u opasnost", insistira Pen, podsećajući da delta soj već "besni" Los Anđelesom, te da su ponovo na snazi mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru.

Studio NBC Universal je već, naime, nametnuo obaveznu vakcinaciju za sve one u "zoni A", glumce i one koji dolaze u neposredan kontakt s njima tokom snimanja, a na setu je obezbeđen i prostor gde se može primiti vakcina.

Pen je, podsetimo, bio uključen i ranije u pružanje humanitarne pomoći u vidu PCR testova i vakcina najugroženijim delovima velikih američkih gradova, pa je i sada ponovio da se za svu pomoć i dalje može obratiti njegovoj neprofitnoj organizaciji Communiti Organized Relief Effort.

"Gaslit" će u svega nekoliko epizoda imati fokus na neispričanim pričama, ali i na zaboravljenim akterima Votergejt afere. Šon Pen igra državnog tužioca Džon Mičela, koji je u to vreme bio i glavni Niksonov savetnik i veliki prijatelja, dok će se u ulozi supruge Džona Mičela naći Džulija Roberts.

Na nedavno održanom festivalu u Kanu, Pen je predstavio svoje ostvarenje "Flag day". Ovim se ostvarenjem, popularni glumac posle pet godina vratio režiji, uradivši adaptaciju knjige američke novinarke Dženifer Vogel.

Facinirala ga je njena životna priča o ocu, prevarantu koji uprkos tome što ide iz nevolje u nevolju pokušava da zadrži iluziju "američkog sna". Iako je na ivici propasti, svoju decu obožava, a naročito je prisan njegov odnos sa ćerkom. No, ćerkin svet se ruši kada shvata da joj je otac običan falsifikator.

Ne samo što je režirao film, već američki glumac tumači glavnu ulogu, tog prevaranta, a u podelu je uvrstio svoga sina i ćerku iz braka sa glumicom Robin Rajt, Hopera i Dilan Pen.

Komentari (0)

Kultura