Aktuelno iz kulture

Rejv se vratio u grad

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/09/2023

-

17:09

Rejv se vratio u grad
Rejv se vratio u grad - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Nakon otvaranja izložbe Teodore Nešković, Kulturni centar "Živa" organizuje prvu žurku u subotu 16. septembra, dovodeći jednog od najbolje čuvanih tajni evropskog elektronskog undergrounda MOOKIE-ja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by жiva | blok 4 (@kc_ziva)

Jedan od osnivača KC "Živa“ koji je poznat po umetničkom imenu SAUD, a koji stoji iza muzičke platforme SUTRA/СУТРА, u proteklih nekoliko godina organizovao je neke od najzapaženijih rejv žurki u gradu dovodeći neka od najekskluzivnijih svetskih underground imena među kojima su Lee Gamble, Ploy, Batu, aya, Aquarian, Mumdance, Peder Mannerfelt… Osim njega, osnivači novog kulturnog centra su Saša Brkić i Dušan Marić.

Pokretanjem kulturnog centra "Živa" najvaljuje uzbudljivu jesen za sve koji vole žurke koje odstupaju od šabloniziranih događaja na koje ste navikli.  

Rejv je živa stvar, kažu organizatori, a u to ćete se uveriti u subotu, jer premijerno u novom prostoru gostuje multidisciplinarni umetnik MOOKIE poreklom iz francusko-karipskog ostrva Gvadalup. 

Francuski dj stvara dekonstruisani, iskrivljeni ritmički univerzum u svojim setovima, koristeći spoj dancehalla, džangla, bouyona i gqoma sa žanrovima kao što su trap, grime i punk/metal. 

Osim njega organizatori dovode Carne-a, šefa jednog od najluđih evropskih etiketa - Failed Units, koji će predstaviti svoj beskompromisan, flambojantan, zabavan stil.  

I tu nije kraj, direktno iz zagrebačkog podzemlja dolazi nam Kornet, princ hrvatskog undergrounda i jedan od osnivača kolektiva VOLTA.

Žurku će upotpuniti domaćin SAUD, koji poslednjih godina menja standarde beogradske klupske scene, okupljajući lokalne talentovane mlade DJ-eve i organizujući rejvove o kojima se i danas priča.

Ukoliko su vam dosadile konvencionalne rejv žurke, ukoliko ste spremni za nove ritmičke senzacije obogaćene iskrivljenim zvučnim teksturama – Pariske komune 59b će postati vaše novo omiljeno mesto.

Komentari (0)

Kultura