Poznati

"Đavo nosi Pradu" 15 godina kasnije: Meril Strip priznala da je plaćala cenu šefovanja, dok su se drugi zabavljali na snimanju

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

15/06/2021

-

20:58

"Đavo nosi Pradu" 15 godina kasnije: Meril Strip priznala da je plaćala cenu šefovanja, dok su se drugi zabavljali na snimanju
"Đavo nosi Pradu" 15 godina kasnije: Meril Strip priznala da je plaćala cenu šefovanja, dok su se drugi zabavljali na snimanju - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

"Bilo je strašno! Bila sam toliko depresivna", izjavila je Meril Strip, prisećajući se snimanja opake modne urednice u filmu "Đavo nosi Pradu".

Entertainment Weekly okupio je glumačku i kreatorsku ekipu uoči 15. godišnjice ovog briljantnog i duhovitog ostvarenja, a tokom razgovora su otkriveni poneki detalji sa snimanja.

Holivudska diva, za mnoge i jedna od najboljih glumica svih vremena, iznenadila je mnoge rečima da je bila nesrećna tokom rada na filmu "Đavo nosi Pradu".

Kako je objasnila, odlučila je da primeni metodu, koju praktikuju neke njene kolege, poput Danijela Dej Luisa, a koja podrazumeva da se sve vreme bude u liku. Stripova je tako odlučila da bude ledena kraljica ne samo ispred, već i van kamere.

"Bilo je strašno! Sama i tako jadna sam boravila u svojoj prikolici, držeći se odvojeno od ostalih. Čula sam kako se zabavljaju, smeju... Bila sam toliko depresivna! Pomislila sam, pa to je cena koju plaćam zbog toga što šefujem", kazala je trostruka dobitnica Oskara, i zaključila:

"To je bio poslednji put da sam pokušala nešto tako da uradim".

Ipak, trud se isplatio budući da je Stripova umalo odbila ulogu, kako su pisali strani mediji, zbog inicijalne ponude, koja joj je na kraju udvostručena.

profimedia

Meril Strip za ulogu opake urednice za inspiraciju imala Klinta Istvuda

Film iz 2006. snimljen je po istoimenoj knjizi Loren Vajsberger i ostvario je zaradu od 326 miliona dolara, a Stripovoj je uloga donela 14. nominaciju za Oskara.

Priča prati Endi (En Hatavej), mladu asistentkinju okrutne i bezdušne Mirande, urednice modnog časopisa (Meril Strip)...

Iako se mislilo da je urednica Voga Ana Vintur bila uzor po kojem je Meril Strip gradila lik u filmu, glumica je to već ranije demantovala rečima da joj je uzor, između ostalih, bio Klint Istvud.

Stripova je, naime, pre nekoliko godina kazala kako poznati glumac nikada ne podiže glas i da obično sagovornik mora da me se približi ne bi li ga čuo šta priča. Time automatski postaje najmoćnija osoba u sobi, a što je njenom liku i dalo željeni efekat.

En Hetavej je otkrila kako su svi, kad je Meril na probama priblegla efektu "tihog govora", bili i više nego oduševljeni.

Glumica je priznala da se nije osećala baš prijatno, a pomalo i plašila zbog odluke Meril da zadrži svoj zastrašujući karakter, čak i dok su kamere isključene.

"Ali uvek sam se osećao bezbrižno. Znala sam da sve što je činila, radila je da stvori taj strah. I poštovala sam je jer sam znala da sve vreme pazi na mene, izvlačila je iz mene maksimum i primoravala me da prelazim sopstvene granice, da rušim barijere pred sobom", podelila je En.

Komentari (0)

Magazin