Reflektor

Stiže peti deo "Predatora": Zadržan je DNK originalnog filma, a ovog puta ćemo saznati poreklo krvoločnog vanzemaljca, najavljuju producenti

Komentari

Autor: Collider

29/07/2021

-

18:35

Stiže peti deo "Predatora": Zadržan je DNK originalnog filma, a ovog puta ćemo saznati poreklo krvoločnog vanzemaljca, najavljuju producenti
Stiže peti deo "Predatora": Zadržan je DNK originalnog filma, a ovog puta ćemo saznati poreklo krvoločnog vanzemaljca, najavljuju producenti - Copyright Prinstscreen YouTube/ 20th Century Studios

veličina teksta

Aa Aa

Pri kraju je snimanje petog dela franšize "Predator", pod nazivom "Lobanja" (Skull), u režiji Dena Trahtenberga. Ovog puta, trebalo bi da saznamo poreklo krvoločnog vanzemaljca, a film prema rečima producenta Džona Dejvisa, sadrži veliki deo "DNK originalnog filma, koji je postigao ogroman uspeh".

"Film govori o domišljatosti ljudskog bića koje ne želi da odustane, koje je sposobno da posmatra i interpretira i u suštini pobedi jaču, moćniju i bolje naoružanu silu", rekao je Dejvis za sajt Kolajder.

Još nije poznato kome su poverene uloge, ali prema nekim glasinama, glavna rola pripala je glumici Ember Midfander, koju znamo iz superherojske serije "Legion". 

Franšizu je nekoliko godina pratila loša reputacija. Pored toga što je prethodni deo dobio slabe ocene kritike i publike, njegov reditelj Šejn Blek, koji je glumio jednog od vojnika u originalnom ostvarenju, izazvao je veliku kontroverzu, poverivši jednu manju ulogu prijatelju za kog se kasnije ispostavilo da je osuđivan za sekusualno nasilje. 

Patrik Ejson potpisuje scenario za "Skulls", koji bi trebalo da se premijerno prikaže sledeće godine.

Prvi "Predator" prikazan je 1987. i postigao je ogroman uspeh. U filmu koji je režirao Džon Mektirnan, glavnu ulogu tumačio je Arnold Švarceneger, kao vođa elitnog paravojnog spasilačkog tima u misiji da spase taoce gerilskih snaga iz centralnoameričke prašume. Međutim, tim susreće smrtonosnog Predatora, tehnološki naprednog vanzemaljca koji ih jednog po jednog uhodi i lovi.

Radni naziv bio je "Lovac", a budžet je iznosio samo 15 miliona dolara. Na osnovu uspeha ovog ostvarenja, nastao je niz stripova, video igara, akcionih igračaka, kao i dva krosover ostvarenja sa franšizom "Osmi putnik". 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura