Reflektor

Praznik piva i dobre muzike: Saopštena lista izvođača na ovogodišnjem Beer festu

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

12:11

Praznik piva i dobre muzike: Saopštena lista izvođača na ovogodišnjem Beer festu
Praznik piva i dobre muzike: Saopštena lista izvođača na ovogodišnjem Beer festu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Poznat je muzički program predstojećeg Beer festa koji će se održati od 18. do 22. avgusta na Ušću. 

Publika će osim Bijelog dugmeta, na otvaranju imati prilike da gleda nastupe grupa Van Gogh, TAP 011, Kerber, Električni orgazam, Neverne bebe, Divlje jagode i mnogih drugih rok umetnika.

Prve večeri 18. avgusta masovno druženje na festivalu piva biće u znaku jedne od najpopularnijih grupa u člitavom regionu Bijelo dugme, koji će se okupiti u delimično originalnoj postavi - pevači Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa uz osnivača kultne grupe Gorana Bregovića i Orkestra za svadbe i sahrane.

U toj ekipi već su imali rasprodata tri koncerta u Beogradskoj Areni 2016. godine, kada su nastupili i na otvorenom kod Narodne skupštine uoči dočeka Nove 2017.

Promo

 

Osim "Dugmića", na otvaranju će zasvirati pop rok sastav Galija, koji je krajem jula imao solo koncert u Botaničkoj bašti, redovan gost Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi (takođe u julu je nastupao u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu) i pop dens atrakcija devedesetih TAP 011 u originalnoj postavi, sa Ivanom Peters i Gocom Tržan, koja se okupila i na Beer festu 2019.

Sledeće noći, 19. avgusta, kormilo na bini će preuzeti niški rokeri Kerber (nedavno su imali koncert na prvom izdanju festivala Belgrade Fort fest na Kalemegdanu), reper Marčelo, alternativni rok bend Repetitor, punk rok sastav Atheist Rep, novija pop rok grupa Moreuz, kao i atrakcija zvana Orthodox Celts, koji već tri decenije oduševljava publiku irskom muzikom, a jedini nikad nisu izostali sa Beer festa od 2003. godine.

Veoma traženi pankeri Goblini i trubači Dejan Petrović i Big bend biće zvezde treće večeri Belgrade Beer festa, a pridružiće im se čuveni Obojeni program, hard rok bend Ritam nereda, rege pop žanr S.A.R.S. i rok grupa E-Play.

Promo

 

Antologijski beogradski rokeri Električni orgazam sa liderom Giletom obogatiće program četvrtog dana Beer festa, što će im biti prvi koncert u prestonici od izbijanja pandemije, a plan im je da proslave jubilej od 40 godina postojanja (odložen od 2020.) velikom turnejom, koja će obuhvatiti i Kombank dvoranu 9. decembra.

Uz njih će na pozornici zasvirati Nikola Vranjković, čiji su koncerti ove sezone već imali uspeha (klub Fest, Zappa Barka, Arsenal fest), Del Arno Bend, rep hip hop momci Sunshine, legendarna braća Dragi i Žika Jelić - YU Grupa.

Takođe, tog 21. avgusta sviraće veoma slavna pop rok grupa Neverne bebe koji su tek krenuli sa nastupima od pandemije, kao i sarajevski rokeri Divlje jagode, koji su 23. jula imali koncert u spomenutom klubu Fest u Zemunu.

Poslednje noći, 22. avgusta, svojim rok hitovima zagrmeće na Glavnoj bini Van Gogh, koji slave 35 godina karijere i veoma su vredni na najnovijoj turneji koja je počela u junu po celoj Srbiji i regionu.

Uz rokerski trio Ðule-Srba-Gaga, na bini će zasvirati i Kanda Kodža i Nebojša, cenjena alternativna elektro rok grupa Artan Lili.

Za kraj je ostavljen čuveni Kiki Lesendrić i Piloti, koji će podariti publici svoje velike pop rok hitove.

Komentari (0)

Kultura