Reflektor

Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Mini koncert Bojane Stamenov i projekcija filma "Respect"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2021

-

17:34

Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Mini koncert Bojane Stamenov i projekcija filma "Respect"
Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Mini koncert Bojane Stamenov i projekcija filma "Respect" - Copyright Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

Duh "kraljice soula", čuvene Arete Frenklin poznate ne samo po vokalnim sposobnostima, već i po strasti prema klaviru i pisanju pesama, biće sigurno prisutan 8. septembra u 20 sati u Kombank dvorani. To veće će svi Aretini poštovaoci imati prilike da se kroz tematsko veče vrate u doba kada je živela i radila prepoznatljiva soul dama.

Povodom premijere najnovijeg američkog filma "Respect", koji opisuje život Frenklinove, pre same projekcije, biće održan mini koncert soul, džez i fank pevačice i muzičarke Bojane Stamenov, a koja će zajedno sa svojim bendom izvesti neke od najboljih hitova "kraljice soula".

"Simbolično, u odeći toga doba koje će nas vratiti u vesele 60, 70 i 80 godine, i video bim na kom će se nizati arhivski snimci Frenklinove, muzičkim i stilskim vremeplovom, ćemo se vratiti u doba kada je živela i radila pevačica vrhunskih vokalnih sposobnosti, koja je prošla trnovit put u građenju svoje karijere", navode iz Kombank dvorane.

"Da ništa nije slučajno govori i činjenica da sam o filmu pričala sa kolegom pola sata pre nego sto je usledio poziv od strane organizatora Kombank dvorane da nastupim na premijeri 8. septembra. Dzenifer Hadson se pojavila na `America's Got Talent baš pevajući Aretinu pesmu, a moje prvo pojavljivanje široj javnosti bila je treća srećna sezona takmičrnja `Ja imam talenat` i u finalu sam pevala Aretinu pesmu. Jako sam srećna što, eto na neki način zatvaram krug, u isto vreme sam i uzbuđena jer biti upoređivan sa tako velikom divom je ogromna odgovornost", ističe Stamenov.

Film "Respect", u kome Aretu tumači Dženifer Hadson, prati uspon karijere Arete Frenklin (1942-2018) od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do momenta kada je postala internacionalna superzvezda.

"Respect" je najavljen kao izvanredna istinita priča o muzičkoj ikoni koja je na putu da pronađe svoj glas.

Komentari (0)

Kultura