Reflektor

Rodmanovih 48 sati u Vegasu: Film o ludoj avanturi legendarnog košarkaša u Gradu greha

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

02/09/2021

-

21:09

Rodmanovih 48 sati u Vegasu: Film o ludoj avanturi legendarnog košarkaša u Gradu greha
Denis Rodman - Copyright AP/Willy Sanjuan

veličina teksta

Aa Aa

Film pod nazivom "48 sati u Vegasu" baviće se dvodnevnim lumpovanjem u Las Vegasu košarkaša Denisa Rodmana iz 1998, kada su njegovi "Čikago Bulsi" bili na dobrom putu da po drugi put uzmu treći šampionski prsten NBA zaredom u periodu od osam godina.

Iako se u stvarnosti izlet u Vegas desio na polovini regularne sezone, u filmu će on biti smešten usred NBA finala, napominje Rolling Stone.

"Denis je odbijao da sledi gomilu. To ga je učinilo istovremeno i metom i zvezdom. Njegov vikend u Las Vegasu bio je pun zabave i pijančenja, ali je, takođe, prepun važnih pitanja o tome kako se drugi odnose prema javnim ličnostima i radnicima, posebno kada je njihova individualnost tako živo izražena", naveli su producenti Fil Lord i Kris Miler u zajedničkoj izjavi, a prenosi Hollywood Reporter.

Film je zasnovan na scenariju Džordana Vandina, a priča prati legendarnog košarkaša, njegovog ćudljivog pomoćnika i generalnog menadžera "Bulsa" i njihovo "prijateljstvo u nastajanju" za koje nijedan nije mislio da je moguće, ali koje će na kraju "rešiti sve probleme", navodi Daily Mail.

"Samo je jedan Denis Rodman. Te 1998. niko na planeti nije bio zabavniji - ili opasniji - saputnik za žurke. A to nije ni pola onoga što Denis jeste. Ovaj film vas vodi na nezaboravnu vožnju sa mitom, legendom, ali i čovekom koji je Denis i odvodi vas iza svega što mislite da znate o njemu", dodao je predstavnik studija "Lajonsgejt", koji je stao iza filma.

Iako se o Rodmanovom izletu u Vegas pisalo naširoko u to vreme, on je ponovo dospeo u žižu javnosti nakon dokumentarca "Poslednji ples" o poslednjoj sezoni Majkla Džordana u "Bulsima".

Džordan i trener Fil Džekson morali su lično da odu u Las Vegas i izvuku Rodmana iz kreveta na trening (dok se njegova tadašnja devojka Karmen Elektra krila iza kauča).

Džordan Vandin je napisao scenario proletos, nakon što je odgledao dokumentarac, "u jednom dahu inspirisanom sumanutim grozničavim snom", kako je objavio na svom Tviter nalogu. Denis Rodman biće izvršni producent filma.

Komentari (0)

Kultura