Reflektor

Zadužbina Dejvida Bouvija prodala prava na kompletan muzički katalog čuvenog britanskog muzičara

Komentari

Autor: NME

17/09/2021

-

18:17

Zadužbina Dejvida Bouvija prodala prava na kompletan muzički katalog čuvenog britanskog muzičara
Dejvid Bouvi - Copyright Tanjug/AP/Mark Adams/Dubreq Ltd

veličina teksta

Aa Aa

Zadužbina Dejvida Bouvija potpisaće novi ugovor sa "Warner Music Group", koji podrazumeva da ta komanija preuzima kompletan muzički katalog Dejvida Bouvija (1947-2016), prenosi magazin NME.

"Warner Music" je ranije imao svetska prava na muziku koju je pokojni umetnik izdao između 1968. i 1999. godine, nakon što su 2013. godine kupili "Parlophone Label Group".

Novi ugovor sada znači da će kompanija dobiti, takođe, prava na umetnikov katalog muzike između 2000. i 2016. U tom katalogu su albumi "Heathen", "Reality", "The Next Day" i "Blackstar", a koji će se zvanično naći u vlasništvu pomenute komanije 2023.

Samo snimci od pre 1968, uključujući i Bouvijev album iz 1967. i niz singlova, kao i mali broj "zalutalih" pesama, neće biti pod okriljem "Warner Music".

Tanjug/AP/Mark Adams/Dubreq Ltd

Bouvi u studiju tokom rada na albumu "Heathen" 2001, fotografija je iz privatne kolekcije producenta i saradnika legendarnog birtanskog muzičara Tonija Viskontija

U saopštenju koje je objavljeno, navodi se i to da će peta serija u nizu Bouvijevih "Era" box setova "Brilliant Adventure" (1992 - 2001) biti objavljena na jesen.

"Izuzetna je čast biti izabran za nekoga ko brine o delu jednog od najvažnijih i najdinamičnijih kreativaca u savremenoj kulturi. Uzbuđeni smo što će nam prošireno partnerstvo sa zadužbinom pomoći da privučemo nove generacije u njegov izvanredni muzički univerzum", navodi se u saopštenju Maka Lusada, izvršnog direktora u "Warner Music Group".

Komentari (0)

Kultura