Reflektor

Sledeće godine dva filma o Selin Dion - jedan igrani, drugi dokumentarni

Komentari

Autor: Deadline

03/10/2021

-

14:53

Sledeće godine dva filma o Selin Dion - jedan igrani, drugi dokumentarni
Selin Dion - Copyright AP/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Sony Music snima dokumentarni film o životu i karijeri Selin Dion, koji će režirati poznata rediteljka Ajrin Tejlor Brodski.

Selin je u zvaničnom saopštenju napisala: "Oduvek sam bila otvorena prema mojim fanovima i mislim da će Ajrin moći da svima predstavi deo mene koji ranije nisu videli... Znam da će ona ispričati moju priču na najiskreniji i najosetljiviji način", prenosi Dedlajn.

Ovo nije prvi film o pevačici koji će se naći u bioskopima sledeće godine. Film "Aline", igrano ostvarenje inspirisano životom Selin Dion, premijerno je prikazan van takmičarskog programa na Kanskom festivalu, a sada mu je zagarantovana i distribucija u Sjedinjenim Američkim Državama.

U filmu, koji je opisan kao "ljubavno pismo za Selin Dion", ulogu rediteljke, kao i glavnu ulogu Alin Diju, igra Valeri Lemersije. 

Lemersije je jedna od najpopularnijih francuskih glumica i komičarki, koja je zajedno sa Brižit But napisala scenario za ovaj film.

Kada Alin iz ovog filma sretne čuvenog producenta Gaja Kloda (koji je personifikacija Renea Anželila, menažera i muža Selin Dion), ona postaje jedna od najboljih pevačica na svetu. 

U ovom neobičnom ostvarenju predstavljena je impresivna transformacija glavne protagonistkinje na njenom životnom putu koji je u potpunosti inspirisan stvarnom životnom pričom Selin Dion.

"Mnoge stvari su izmišljene, ali ništa nije protiv nje. Samo su neke stvari izmišljene da budu filmične i romantičnije", rekla je Lemersije u Kanu.

Uz nju igraju Silvan Marsel, Danijel Fišo, Rok Larortun, Antoin Vezine, dok Alinin pevački glas pozajmljuje Viktorija Sio.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura