Reflektor

Priča o Begbiju: Snima se spinof serija kultnog filma "Trejnspoting"

Komentari

Autor: NME

03/10/2021

-

17:43

Priča o Begbiju: Snima se spinof serija kultnog filma "Trejnspoting"
Priča o Begbiju: Snima se spinof serija kultnog filma "Trejnspoting" - Copyright Printscreen YouTube/Asle Knudsen

veličina teksta

Aa Aa

Četvrt veka od premijernog prikazivanja kultnog filma "Trainspotting", snima se spinof serija o njegovim junacima. 

Glumac Robert Karlajl, koji je u orignalnom ostvarenju igrao Begbija, tvrdi da se trenutno radi na adaptaciji nastavka čuvenog istoimenog romana Irvina Velša. 

"Irvin i ja smo mnogo razgovarali sa grupom izvanrednih producenata u Londonu o nastavku priče o 'Trejnspotingu'. Kao što znate, postoji i knjiga 'The Blade Artist', koja u potpunosti govori o Begbiju i njegovoj ludoj priči. Sve je još u povoju, ali deluje sasvim izvesno da će se na kraju desiti", rekao je Karlajl za NME.

Glumac je ispričao da će najverovatnije biti reč o mini seriji od šest epizoda.

"To je ogromna priča i teško je upakovati je u sat i po, naročito ako želite da zadržite osnove knjige", rekao je on.

"The Blade Artist" objavljen je 2016. godine, a govori o Begbijevoj prošlosti i sadašnjosti. On se sada zove Džim Frensis i živi u Kaliforniji sa ženom i dve ćerke, a onda se vraća u Škotsku na sahranu svog ubijenog sina. Roman je jedan od pet iz sveta "Trejnspotinga": nakon originala iz 1993, objavljen je nastavak "Porno" 2002. godine, zatim prednastavak "Skagboys" 2012, dok je 2018. objavljena Velšova knjiga "Dead Man's Trousers".

Snimljen je i nastavak "Trejnspotinga" - "T2". Velš je u intervjuima sugerisao da bi mogao da se dogodi i treći deo franšize, ali deluje da će se priča o Begbiju prvo naći na malim ekranima.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura