Reflektor

Najzanimljivije sa scene savremenog cirkusa ponovo na festivalu CirkoBalkana

Komentari

Autor: Seecult

27/05/2021

-

09:14

Najzanimljivije sa scene savremenog cirkusa ponovo na festivalu CirkoBalkana
Najzanimljivije sa scene savremenog cirkusa ponovo na festivalu CirkoBalkana - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Festival CirkoBalkana predstaviće od 28. maja do 6. juna u Zagrebu neke od najzanimljivijih aktuelnih ostvarenja na polju regionalne i evropske scene savremenog cirkusa.

Program devete CirkoBalkane, prema pisanju portala Seecult, odvija se u cirkuskom šatoru i u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, a počinje prezentacijom rada "Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati", koprodukcijom Hrvatske i Srbije u okviru SubScene.

Osim izvođačkog dela, program devete CirkoBalkane čini i Laboratorija cirkuske umetnosti, nezaobilazna edukacija namenjena lokalnim cirkuskim umetnicima.

Kao i svake godine, program uključuje i prateći deo, pa će tako publika moći da pogleda od 26. maja izložbu fotografija Marije Stojković "Sva deca CirkoBalkane" u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.

Za 31. maj u cirkuskom šatoru najavljena je projekcija filma "Sustav K", dok 1. juna sledi promocija novog broja časopisa Kazalište, čiji temat obuhvata savremeni cirkus u Hrvatskoj.

Festival CirkoBalkana organizuju partnerski Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda od 2013. godine. Obe organizacije deluju od 2008. i od samih početaka razvijaju i promovišu cirkusku umetnost u svojim zemljama i regionu kroz niz programa.

Komentari (0)

Kultura