Reflektor

Šta se desilo sa Britani Marfi: Otkriva li misteriju smrti glumice novi dokumentarac?

Komentari

Autor: CNN

10/10/2021

-

08:10

Šta se desilo sa Britani Marfi: Otkriva li misteriju smrti glumice novi dokumentarac?
Šta se desilo sa Britani Marfi: Otkriva li misteriju smrti glumice novi dokumentarac? - Copyright AP/Eli Reed

veličina teksta

Aa Aa

Dokumentarni film "What Happend, Brittany Murphy?" premijerno će biti prikazan 14. oktobra na HBO Max i u ovom ostvarenju (koji će prikazan iz dva dela) autori pokušavaju da odgonetnu misteriju u vezi s tim kako je okončala život američka glumica Britani Marfi (Brittany Murphy).

"Njene oči su izgledale toliko tužno. Nije bila svoja, bila je u bolovima... Kao bambi, koje ne uspeva da stane na noge", izgovara u dokumentarcu Trista Džordan, koja je sa Britani sarađivala na psihološkom trileru "Something Wicked", a čije je snimanje završeno samo nekoliko meseci pre nego što je Marfi preminula, piše CNN.

Prvo je objavljeno da je Britani Marfi (1977 - 2009) preminula od srčanog udara, a potom da je obdukcija pokazala da su uzrok smrti bili uplala pluća i anemija, kao i prekomerna upotreba medikamenata (predoziranje). 

Beživotno telo Britani, zaktela je njena majka u kući u kojoj je glumica živela sa svojim suprugom Sajmonom Mondžekom.

U novom dokumentarcu o zvezdi filmova "8 milja", "Upravo venčani", "Ne reci ni reč" i "Grad greha", sagovornici ističu upravo to da su bili zabrinuti za Britani nakon što se venčala sa Sajmonom. Akteri dokumentarca, piše CNN, optužuju muža Britani da je lagao glumicu sve vreme da je preživeo tumor na mozgu, te da se zabavljao, između ostalih, sa Madonom. 

"Svi smo bili uplašeni. Pitali smo se ko je taj tip?", navodi Kejtli Najomi, koja je sarađivala sa Britani, a koja u dokumentarcu ističe da smatra da je Britani pogrešila što je u život pustila Sajmona i dozvolila da postane njegov plen. U vreme kad je preminula, dodala je ova sagovornica, Britani je bila "potpuno zdrava osoba".

Cela misterija oko okolnosti pod kojim je preminula holivudska glumačka nada, uzdignuta je na viši nivo kad je Mondžek svega nekoliko meseci kasnije preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima.

Film, koji je režirala Sintija Hil, prikazuje arhivske snimke i intervjue s ljudima koji su bili bliski glumici. Producenti filma istakli su da njihovo ostvarenje ide dalje od tabloidnih tračeva i istražuje uticaj holivudskog seksizma na Britani Marfi, a bavi se i dugotrajnom zabrinutošću prijatelja za njenu vezu s Monžakom, koja je 2007. krunisana brakom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura