Reflektor

Najmlađi hedlajner u istoriji čuvenog festivala: Bili Ajliš potvrdila nastup na Glastonberiju 2022.

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2021

-

11:52

Najmlađi hedlajner u istoriji čuvenog festivala: Bili Ajliš potvrdila nastup na Glastonberiju 2022.
Bili Ajliš - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni festival Glastonberi biće održan sledeće godine, nakon tri godine "pauziranja" zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

Mlada, ali izuzetno popularna Bili Ajliš jedan od je od hedlajnera predstojećeg festivala, stigla je i zvanična potvrda, piše Euronews

Mnogi fanovi su prethodno sa oprezom ispratili objavu dvadesetogodišnje muzičarke na društvenoj mreži. Na Instagram Story, naime, objavljena je tizerska fotografija na kojoj se videla Ajliš u duksu sa kapuljačom i natpisom Glatonberi, a potom je usledio natpis: "2022".

Organizatori su se potom oglasili na Twitteru i potvrdili da će Bili Ajliš nastupiti naredne godine, rečima da će izvanredna umetnica nastupiti 21. juna 2022, i to kao najmlađi solo hedlajner u dosadašnjoj istoriji tog festivala.

Bili Ajliš je nedavno "priznala" da zapravo nije imala predstavu o tome šta je zapravo Glastonberi, sve dok se nije pojavila na tom festivalu 2019.

"Osećala sam se vrlo neprijatano, bila sam me je sramota što nisam imala uopšte ideju o tome šta je Glastonberi. Nisam znala da je to tako važna stvar sve dok nisam dobila poziv da nastupam. Tada su svi bili u fazonu: `O, bože, sviraćeš na Glastonberiju`, a moja reakcija je bila ravna: `Da, pa?! `", kazala je Ajliš, dodajući da to što je ispala "nekulturna mala" ne znači da joj nije bila izuzetna čast da se pojavi i nastupi pred tako neverovatnom publikom

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura