Reflektor

Marija Jelić nastupa na Gala koncertu povodom Svetskog dana opere

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2021

-

17:58

Marija Jelić nastupa na Gala koncertu povodom Svetskog dana opere
Marija Jelić - Copyright Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

Operska pevačica Marija Jelić izjavila je da će 20. oktobra nastupiti u Azerbejdžanu na sceni Nacionalne opere, gde će zajedno sa kolegama iz celog sveta pevati arije iz Pučinijevih i Verdijevih opera.

Sopran Marija Jelić nedavno je nastupala i u njujorškom Karnegi holu, a poštovaoci opere u Srbiji imali su prilike da je vide i čuju na beogradskom Tašmajdanu sa Plasidom Domingom.

Jelić u probranom društvu sutra, 20. oktobra predstavlja Srbiju u Azerbejdžanu na Gala koncertu povodom Svetskog dana opere.

Grad Baku je domaćin tog prvorazrednog operskog događaja, koji će biti emitovan uživo i dostupan gledaocima širom sveta.

"Veoma sam počastvovana što ću nastupiti u Azerbejdžanu. Biće to potpuno novo iskustvo za mene jer ću nastupati prvi put na koncertu koji će biti lajvstrimovan", kazala je Jelić.

Kako kaže u Azerbejdžanu će se naći najlepše arije iz Pučinijevih i Verdijevih opera.

"Pevaću ariju iz opere 'Moć sudbine...Takođe biću deo dueta iz opere "Boemi" Nema sumnje da da me očekuje lep koncert sa puno umetničkih izazova", kazala je Jelić.

Prekretnicom u karijeri smatra nastup u Karnegi holu.

"Pijanista Antoni Mejoli me je pratio na tom koncertu...Bila je to prekretnica u mom profesionalnom životu. Momenat u kojem sam osetila da velike operska scene zaista upotpunjuju emocionalno i socijalno sazrevanje umetnika", rekla je Jelić.

Prema njenim rečima koncert Plasida Dominga u Beogradu je bio veliki spektakl.

"Taj koncert vraća Beograd na mapu svetskih operskih scena. Plasido Domingo je divan čovek, sa velikom energijom i sugestivnim pristupom izvođenju na sceni. Domingo se uvek trudio da se svi oko njega osećaju dobro dok je bio u Beogradu", istakla je Jelić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura