Reflektor

Ubistvo u prošlosti, misterija u budućnosti: "Prošle noći u Sohou" sa Anjom Tejlor-Džoj od 4. novembra u bioskopima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2021

-

15:02

Ubistvo u prošlosti, misterija u budućnosti: "Prošle noći u Sohou" sa Anjom Tejlor-Džoj od 4. novembra u bioskopima
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Novo ostvarenje proslavljenog reditelja i scenariste Edgara Rajta, psihološki triler "Prošle noći u Sohou" (Last night in Soho), stiže u četvrtak, 4. novembra, na repertoar bioskopa u Srbiji.

Junakinja ovog Rajtovog trilera je mlada devojka koja sa strašću prema modnom dizajnu na misteriozan način ulazi u šezdesete godine prošlog veka, gde se susreće sa svojim idolom, impresivnom pevačicom Sendi.

Ali glamur nije onakav kakvim se čini, a snovi o prošlosti počinju da se raspadaju i pretvaraju se u nešto mnogo mračnije, teško i nedokučivo…

"Ne propustite priliku da u mraku bioskopske sale doživite ovo sjajno filmsko ostvarenje koje će vas obuzeti, možda pomalo i uplašiti ali svakako ostaviti na vas jak utisak. Talentovana glumačka ekipa koju čine popularna Anja Tejlor-Džoj i Tomasin Makenzi, odvešće vas na neverovatno putovanje od prošlosti do budućnosti, koje vas garantovano neće ostaviti ravnodušnim", navode iz distributerske kuće "Taramaunt".

Triler "Prošle noći u Sohou" bio je jedan od najgledanijih filmova u američkim i evropskim bioskopima u ovoj godini.

Uspeh na bioskopskim blagajnama ne iznenađuje jer reditelj, koji je bio spreman da napravi i kultna ostvarenja, kao što su zombi parodija "Šon živih mrtvaca" (2004) i blokbaster "Vozač" (2017), ponovo ima dovoljno "uvrnutu priču". A za dobitnu kombinaciju su svakako zaslužne i zvezde u usponu, pomenuti Anja Tejlor-Džoj ("Damin gambit", "Veštica") i Tomazin Mekenzi ("Zec Džodžo"), i  iskusni epizodista, kao što je Terens Stemp.

Podsetimo, Rajt se sa ukrštanjem paralelnih stvarnosti i bizarnim putovanjima kroz vreme već bavio u filmu "Skot Pilgrim protiv celog sveta" (2010), a scenario za "Prošle noći u Sohou" napisao je sa Kristi Vilson Kerns ("Peni Dredful"). Rajtov se prethodno predstavio dokumentarnim filmom "Braća Sparks" o Ronu i Raselu Milu iz pop-rok dueta "Sparks".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura