Reflektor

Rimejk čuvenog mjuzikla sa potpisom Stivena Spilberga: Novi trejler za "Priču sa zapadne strane"

Komentari

Autor: Euronewws Srbija

15/09/2021

-

17:28

Rimejk čuvenog mjuzikla sa potpisom Stivena Spilberga: Novi trejler za "Priču sa zapadne strane"
MCF MegaComFilm/Promo - Copyright MCF MegaComFilm/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Deset nagrada Oskar, šezdeset godina razmaka, jedna glumica i dve uloge u filmu koji zaslužuje rimejk -  iz kuhinje "Tventi senčri" studija dolazi "Priča sa zapadne strane" (West Side Story) koja novim trejlerom golica maštu i poručuje da će novo delo s potpisom Stivena Spilberga biti vredno pamćenja. Baš kao i njegova dosadašnja dela, poput filmova "E.T. Vanzemaljac", "Park iz doba Jure", "Šindlerova lista" i "Uhvati me ako možeš".

"Priča sa zapadne strane" naći će se od 9. decembra i na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije.

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Glumačku postavu savremene verzije filma čine mladi protagonisti Ansel Elgort (Ansel Elgort) u ulozi Tonija i Rejčel Zegler (Rachel Zegler) kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez i Majk Fejst.

Tu je i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu. Rita Moreno sada nastupa u ulozi Valentine, vlasnice prodavnice u kojoj radi glavni lik, Toni. Moreno je, takođe, i izvršni producent filma.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Ansel Elgort iako mlad glumac, ovaj rođeni Njujorčanin već je osvedočeni izbor za uloge u mjuziklima. Glavnom ulogom u filmu "Vozač" (Baby Driver) na njega je uperen reflekor za glavnu rolu u muzičkim filmovima, a karijeru je gradio na ostvarenjima poput "Drugačija" (Divergent) i "Krive su zvezde" (The Fault In Our Stars).

Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

"Priča sa zapadne strane" pojavila se 1961. kao adaptacija originalne brodvejske predstave rađene po knjizi Artura Lorensa i na osnovu muzike Leonarda Bernstaina. Film je osvojio deset nagrada "Oskar", među kojima zlatne statue u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.

Komentari (0)

Kultura