Reflektor

VIDEO Mik Džeger dobio "konkurenciju": Roboti đuskaju uz legendarni hit Rolingstonsa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/11/2021

-

07:31

VIDEO Mik Džeger dobio "konkurenciju": Roboti đuskaju uz legendarni hit Rolingstonsa
VIDEO Mik Džeger dobio "konkurenciju": Roboti đuskaju uz legendarni hit Rolingstonsa - Copyright Prinstscreen YouTube/Boston Dynamics

veličina teksta

Aa Aa

Robotička kompanija Boston Dynamics čiji roboti već imaju impresivan repertoar koreografija uz poznate muzičke numere, ovog puta napravili su omaž Miku Džegeru i plesali uz pesmu "Start Me Up" grupe "Rolling Stones".

Očigledno je da Boston Dynamics ovim i sličnim projektima pokušava da predstavi svoje robote u nešto veselijem svetlu, nakon što je javnost bila skandalizovana učešćem jedne od njihovih mašina u akciji hapšenja njujorške policije.

Na internetu se pojavio video u kom su policajci po prijavi remećenja javnog reda i mira u jednom stanu, došli u zgradu sa robotom u obliku psa, teškim oko 35 kilograma imena "Digidog". 

Reakcije javnosti naterale su policiju Njujorka da obustavi saradnju sa Boston Dynamics, iako je prethodno ta stanica poručila 500 modela za testiranje. 

Smatralo se da će roboti opremljeni kamerama, svetlima i senzorima biti od koristi u policijskim akcijama.

Takođe, u avgustu 2020. godine, sličnog psa-robota uposlila je francuska vojska da učestvuje u vežbama tokom vojne obuke. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura