Reflektor

Magnifico 9. aprila u beogradskom Domu omladine

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2022

-

19:28

Magnifico 9. aprila u beogradskom Domu omladine
Robert Pešut Magnifico - Copyright E-Stock Agency

veličina teksta

Aa Aa

Robert Pešut Magnifico, autor "najskuplje" pesme u kafani, "Pukni zoro" , prvak samozvanog žanra balkan-disko-šlager, nastupiće u Beogradu 9. aprila u Domu omladine u okviru koncerata Urban Sessions, Centra beogradskih festivala - Cebef, najavili su organizatori.

Sa svojim bendom, za kojeg kaže da je u boljoj formi nego ikada, Magnifico priprema šou na kojem će predstaviti svoju bogatu, tridesetogodišnju muzičku karijeru.

"Malo ćemo da pevamo, malo ćemo se smejati i pustiti po koju suzu i međusobno deliti radost i veselje", poručuje Magnifico i dodaje: "Osećam se privilegovanim i srećnim što mogu svirati u Beogradu.

Ljubljančanin koji važi za jednog od najintrigantnijih muzičkih imena Slovenije i bivše Jugoslavije uspeo je da njegove pesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su Hir Aj Kam Hir Aj Go i Give Mi Mani sa izdavačkom kućom Sony obišli ceo svet.

Magnificove pesme su sastavni deo ne samo balkanske filmografije, kao što su "Senke nad Balkanom", "Montevideo, Bog te video" i "Hotel Beograd", već i popularnih američkih serija "CSI Miami" i HBO španske serije "Foodie Love".

"Samo malo", "Cici Mici" i "Divna" postale su klasici sa statusom evergreena

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura