Reflektor

"Orthodox Celts" ponovo 17. marta u Domu omladine: Proslava Dana Svetog Patrika i 30. rođendana benda

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

13:19

"Orthodox Celts" ponovo 17. marta u Domu omladine: Proslava Dana Svetog Patrika i 30. rođendana benda
"Orthodox Celts" ponovo 17. marta u Domu omladine: Proslava Dana Svetog Patrika i 30. rođendana benda - Copyright Uroš Žunić

veličina teksta

Aa Aa

Grupa "Orthodox Celts" će ponovo okupiti svoju vernu publiku da zajedno proslave Dan Svetog Patrika. Omiljeni "sprski Irci" vraćaju se u Dom omladine, gde će 17. marta u sali "Amerikana" održati veliki beogradski koncert, na kojem će izvesti dobro poznate hitove iz svoje duge i uspešne karijere, ali i započeti obeležavanje 30. rođendana benda.

Grupa "Orthodox Celts" osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su već 1993, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u srpskom rokenrolu - Kelti su jedini bend koji je od svog nastanka svake godine na isti dan održavao koncert.

"Sedamnaestog marta biće pune tri godine otkako nismo svirali naš najvažniji koncert i otkad nismo proslavili naš najvažniji praznik. Sve što se događalo za tih više od 1.000 dana, ali i neki događaji pre toga su nas naučili da nikada ne možemo sa sigurnošću da znamo šta sutra donosi. Ali zato znamo da je sada, posle svega, svaki trenutak koji živimo u sadašnjosti neprocenjiv i da svaki koncert, uvek i svuda, a naročito na Dan Svetog Patrika, mora da bude najbolji ikada i da se svako od nas, koji to doživljavamo kao neodvojivi deo sebe, raduje kao nikada to tada. I na bini i ispred nje", kaže Aca Seltik, frontmen benda.

Prvi album, pod nazivom "Orthodox Celts" objavili su 1994. godine, a 2001. je reizdat uz šest bonus pesama. Nizali su se "The Celts Strike Again" (1996), "Green Roses" (1999), "A Moment Like the Longest Day" (2002), "One, Two" (2007) i "Many Mouths Shut!" (2017).

"Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, oduševljavaju već generacije slušalaca. Negujući tradiciju irske muzike, autentičan stil i blizak odnos sa fanovima, Kelti predstavljaju prepoznatljiv i jedinstven muzički fenomen na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim nastupom, a armija obožavalaca osim muzike prati i njihov imidž", navodi se u saopštenju Doma omladine.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda i onlajn, po ceni od 1.200 dinara. Kako podsećaju iz Doma omladine, koncert će biti organizovan uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera, koje su propisane od strane nadležnih organa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura