Reflektor

Kerber u susret koncertu: Sve nam se desilo putem magije

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

14:54

Kerber u susret koncertu: Sve nam se desilo putem magije
Kerber u susret koncertu: Sve nam se desilo putem magije - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Rok grupa "Kerber" iz Niša održaće akustični koncert 11. februara u Kombank Dvorani, najavljeno je danas u klubu Jazz kantina Lisabon.

"Kerber" će prvi put će nastupiti u Kombank Dvorani u bogatoj koncertnoj karijeri kao Unplugged veče sa gostima - Gudačkim kvartetom.

Hard rok repertoar uz neizbežne balade na koncertu će obradovati sve ljubitelje ovog benda nastalog u Nišu pre četiri decenije (1981).

Bend se predstavio publici u Beogradu u akustik aranžmanima prilagođenim specijalno za takav koncert u decembru 2017. na velikoj sceni Sava Centra, kada je rasprodati nastup trajao barem dva i po sata.

"Brzo nam je prošlo to vreme, ja sam bio ubeđen da smo imali taj unplugged 2019. godine. Taj format je bio kruna tog načina sviranja, jer se takav koncert ne sprema pet meseci, već 30 godina", istakao je pevač i lider benda Goran Šepa poznatiji kao Gale Kerber.

Muzičar je objasnio da su bili veoma inspirisani BBC unplugged koncertom čuvenog Erika Kleptona 1994, koji ga je oduševio kako je sniman ozbiljno sa pet kamera, sa dobrim scenarijem, i oni su onda počeli akustik koncerte od 1995. godine.

Plakat

 

"Mislim da smo opravdali toliki trud svih 20 godina koliko sviramo i na taj način. Upravo je Kombank Dvorana idealna, prikladnija za ovu vrstu koncerta. Ovo je najakustičnija sala kod nas, u koju sam danas ušao prvi put otkako je renovirana. Istina, nismo toliko komotni u ovoj dvorani, kao onda u Sava centru. Ipak, oba ta prostora imaju svoje prednosti za sebe, prvi ima ono što drugi nema, i obrnuto", rekao je pevač Šepa.

On se osvrnuo na toliko dugo trajanje benda od 40 godina.

"Recepta nema, sve nam se desilo putem magije. Sudbina je tako želela. Svi smo u bendu išli zajedno kroz život, prošli tinejdžerski period... Da nema toliko publike i fanova ni mi ne bismo trajali. Muzika nije sport. Ili smo dobri ili ne, vreme to nepogrešivo pokaže, kao i naše pesme", podvukao je pevač Goran Šepa.

Bend će odsvirati neke od velikih hitova - "Ratne igre", "Nebo je malo za sve", "Bolje da sam druge ljubio", "Mama tata".

Nakon duže pauze, rok sastav je prošle godine, tokom pandemije, objavio novu pesmu "Bestraga sve", na tekst kolege Nikole Čuturila Čuture.

Klavijaturista grupe Branislav Bane Božinović naglasio je da se raduje koncertima u ovo doba pandemije.

"Za mene je svaki koncert veliki, uvek moram da se pripremim, da pružim svoj maksimum, tako da nema razlike da li sviramo u manjim ili većim prostorima, niti je važan broj publike. Volimo razmenu energije među sobom u bendu, i naravno sa našom vernom publikom", primetio je klavijaturista.

Kako najavljuju, ovo će svakako biti jedan veoma poseban koncert, unplugged podrazumeva neku sasvim drugačiju emociju, i uz violine, ksilofon, kontrabas i perkusije publika će moći da čuje svoje omiljene pesme.

Komentari (0)

Kultura