Reflektor

Kerber slavi 40 godina postojanja: Nadamo se drugom poluvremenu

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2021

-

17:25

Kerber slavi 40 godina postojanja: Nadamo se drugom poluvremenu
Kerber slavi 40 godina postojanja: Nadamo se drugom poluvremenu - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Frontmen Kerbera Goran Šepa Gale rekao je da je u trenutku kada bend slavi 40 godina postojanja, najponosniji na njegovo dugo trajanje i pesme koje su napravili.

"Nikome u bendu nije padalo na pamet da ćemo toliko trajati... Ponosim se odanošću naše publike. Mogli smo još puno toga da uradimo, ali šta bismo onda radili u vremenu koje je pred nama?", rekao je Šepa za Tanjug.

Kerber su u Nišu osnovali 1981. Šepa, gitarista Tomislav Nikolić, klavijaturista Branislav Božinović, bubnjar Zoran Stamenković i basista Zoran Madić, a njihov prvi nastup u novembru te godine u Muzičkom klubu u Nišu pevaču je "ostao istetoviran u mozgu".

"Kada umireš, sećaš se te svirke. Euforija, prepuna sala koja peva, a mi nikad bliži Bogu, aplauz, znoj, suze... Posle toga smo imali veliki broj koncerata za pamćenje. Ispunjavali smo svoje snove i odrastali sa svojom sve većom publikom. Mnogo je koncerata kojih se sada prisećam, pa ne bi bilo fer da uopšte počnem sa nabrajanjem", rekao je Šepa.

Sa prvog albuma benda "Nebo je malo za sve" (1983) izdvojile su se naslovna i pesma "Mezimac", a Šepa se priseća da je njegov producent Gordon Rauli, basista britanskog benda Nightwing, tada rekao za Kerber: "Dugo će trajati ovaj bend".

Kerber je, uz neke izmene postave, nastavio da niže albume "Ratne igre" (1985), "Seobe" (1986), "Ljudi i bogovi" (1988), "Peta strana sveta" (1990), sa kojih su bili hitovi "Bolje da sam druge ljubio", "Ratne igre", "Kad ljubav izda", "Još samo ovu noć mi daj" i drugi. Poslednji album "Zapis" Kerber je objavio još 1996. da bi u poslednjih 25 godina izbacili tek nekoliko singlova zaključno sa nedavnim "Bestraga sve".

"Biće još singlova, internet je malo iskomplikovao izdavanje albuma, ali i to ćemo rešiti.... Kada bih se samo ja pitao, bilo bi pesama na vinilu, kao nekada", naglasio je Šepa.

Vreme koronavirusa, kada nije bilo svirki, Šepa je "uglavnom trošio gledajući filmove", i konstatuje da je "pandemija ukrala deo života svima nama".

"Pandemija je promenila pravila. Koliko ja vidim i nema pravila, ili ih po potrebi ima. Biće jako teško organizovati velike stvari. Moraćemo da menjamo način komunikacije. Globalizacija pobeđuje, kontroliše umetnost. Nadam se drugom poluvremenu", rekao je pevač.

Poslednji koncert pred publikom Kerber je održao marta 2020. a sada ih očekuje povratak na pozornicu 9. jula na Fort festu u prostoru Beogradske tvrđave.

"Ne krijem, uželeli smo se bine i publike i jesmo uzbuđeni. Kalemegdan je savršeno mesto za rokenrol. Baš gradska priča. Kališ je centar sveta", zaključio je Šepa.

Komentari (0)

Kultura