Reflektor

Premijera "Čudne šume": Kad se naljute patuljci Šumko, Кorenko i Jasenko...

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

17:11

Premijera "Čudne šume": Kad se naljute patuljci Šumko, Кorenko i Jasenko...
Premijera "Čudne šume": Kad se naljute patuljci Šumko, Кorenko i Jasenko... - Copyright Pozorište lutaka Pinokio

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Čudna šuma", nova premijera u Pozorištu lutaka "Pinokio" sutra je, 10. juna, na programu ovog teatra od 20 sati. U pitanju je autorski projekat Ivane Koraksić i, kako se navodi u najavi, reč je o lutkarsko-žonglerskoj predstavi, sa jakim pečatom vizuelnog pozorišta čija je glavna tema odnos prema prirodi.

"Ima jedna čudna šuma. Ona ima svoj život, dušu i patuljke koji se brinu o njoj. U toj šumi postoji i jedna zaprljana reka, puna plastičnih flaša i đubreta. A šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo. Sve što damo, sve će da nam se vrati. Bilo to đubre ili briga o prirodi. Na nama je da izaberemo", reči su rediteljke Koraksić.

Glavni junaci su nestašni dečaci Miša i Bole koji se zaneseni igrom izgube u šumi. Kada ogladne, pojedu grickalice i bace papiriće po šumi. Ali, šumski patuljci Šumko, Кorenko i Jasenko ne vole kada neko baca đubre pa se se naljute i ne daju dečacima da izađu iz šume.

Patuljci zadaju dečacima razne zadatke koje moraju da reše, da bi ih pustili da se vrate kući. Da li će se uspeti da nađu rešenje i koje će pouke izvući Miša i Bole, da li će drugačije misliti o prirodi i svojoj okolini?

Pozorište lutaka Pinokio

"Čudna šuma" 10. juna premijerno, dva dana kasnije biće prva repriza u "Pinokiju"

Uloge su poverene Vojislavu Šantiću, Renatu Ivići, Ivani Todorović, Jovanu Popoviću i Dragani Vasić.

Osim rediteljke Ivane Koraksić, koja je radila i dizajn kostima, u autorskom timu su Zorana Milošaković-Tasić, koja je dizajnirala i izradila scenografiju i lutke uz pomoć asistentkinje Marije Pokrajac, dok je za izradu kostima bila zadužena Vesna Balać, a muzika je poverena Igoru Andriću.

Prva repriza je u subotu 12. juna, u 12 časova, a "Čudna šuma" će biti izvedena i na ovogodišnjem Belefu u okviru Beogradske letnje scene, na maloj sceni na Kalemegdanu, 30. juna od 18 časova.

Komentari (0)

Kultura