Reflektor

Nastavak kultnog "Top Gana" premijerno na festivalu u Kanu

Komentari

Autor: 24sedam

15/03/2022

-

14:36

Nastavak kultnog "Top Gana" premijerno na festivalu u Kanu
Tom Kruz - Copyright Tanjug/AP/Paramount Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Nastavak kultnog filma "Top Gan" biće prikazan na specijalnoj projekciji na predstojećem Kanskom festivalu, objavio je Variety, a prenosi portal 24sedam.

"`Top Gan: Maverik` je planetrani blokbaster o kojem direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo mašta od 2020. godine. Međutim, pandemija je `pomrsila` konce svima, pa tako i samom Kanskom festivalu koji ove godine slavi jubilej - 75 godina, ali i ekipi filma čija je premijera, takođe, nekoliko puta odlagana", navodi se u tekstu Variety.

Film bi trebalo da se pojavi u bioskopima 27. maja, dok se Kanski festival održava od 17. do 28. maja.

Kompletna selekcija ovogodišnjeg Kanskog festivala biće poznata u trećoj nedelji aprila. Očekuje se i premijera biografskog filma o Elvisu Prisliju, "Tri hiljade godine čežnje" i "Lightyear" iz Dizni - Pixar radionice. U svakom slučaju za film "Top Gan: Maverik", mesto u Kanu je već rezervisano.

Prema pisanju uglednog američkog magazina, svetska premijera filma u kom glavnu ulogu tumači Tom Kruz predviđena je za San Dijego, ali još uvek nema zvanične potvrde. S obzirom na to da 13. maj fanovi obeležavaju kao dan ovog filma, moguće je prepostaviti da će to biti baš taj dan.

Podsetimo da je film iz 1986. godine pokrenuo karijeru Toma Kruza kao globalne akcione zvezde i da je tada zaradio više od 350 miliona dolara.

Producent Džeri Brukhajmer, je prošle godine izjavio da su u nastavku ovog kultnog filma pronašli način da ispričaju "divnu priču koja je drugačija i sveža", i koju je Tom Kruz prihvatio.

"Tom se zaljubio u priču, uvek je bio zaljubljen u lik", naveo je Brukhajmer i dodao: "Maverik je i dalje Maverik, to je sve što ću vam reći… Još uvek je privlačan, zabavan lik. I vodimo ga na zaista lepu vožnju".

Nakon više od 30 godina služenja u Mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit Maverik Mičel (Tom Kruz) je tamo gde i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak Ruster, sin maverikovog pokojnog prijatelja, oficira za presretanje radara, poručnika Nika Bredšoa, zvanog Gus.

Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete, navodi se u sinopsisu za nastavak koji fanovi širom sveta željno iščekuju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura