Reflektor

Tom Kruz na korak da napravi najskuplji film svih vremena: Osma "Nemoguća misija" snima se u Južnoj Africi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2022

-

18:36

Tom Kruz na korak da napravi najskuplji film svih vremena: Osma "Nemoguća misija" snima se u Južnoj Africi
Tom Kruz na korak da napravi najskuplji film svih vremena: Osma "Nemoguća misija" snima se u Južnoj Africi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sedmi i osmi nastavak filma "Nemoguća misija" sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi odloženi su do 2023. i 2024. godine zbog pandemije koronavirusa, saopštili su nedavno producenti iz "Paramount Pictures" i Skydance".

"Nakon pažljivog razmatranja, Paramount Pictures i Skydance su odlučili da odlože datume premijera sedmog i osmog nastavka `Nemoguće misije`, a odgovor za kašnjenja je - pandemija koja je u toku. Novi datumi za premijere su 14. jul 2023. za sedmi deo i 28. jun 2024. za osmi film u serijalu. Radujemo se što ćemo posetiocima bioskopa pružiti neuporedivo pozorišno iskustvo", naveli su predstavnici producentskih kuća.

Serija ovih američkih akcionih filmova, prvi put je emitovana 1996. godine, a glavnu ulogu Itana Hanta glumi popularni holivudski glumac Tom Kruz.

Osmi deo "Nemoguće misije" snima se u Južnoj Africi, a glavni glumac u svom helikopteru, kojim sam pilotira, obilazi lokacije snimanja u klisuri Orbi.

Snimanje lokacija za prethodne filmove odvijalo se na destinacijama, kao što su Pariz, London, Novi Zeland, Norveška i Ujedinjeni Arapski Emirati. Ovog puta, budžet je ekipu doveo na sunčane obale Mzansija. 

Šest filmova je već objavljeno, sa zaradom od 3,5 milijardi dolara na svetskim blagajnama naspram budžeta od 823 miliona dolara.

Kako prenose svetski mediji, produkcijski tim sada je uputio ozbiljne kritike na račun Toma Kruza jer je za potrebe sedmog nastavka filma potrošio oko 290 miliona dolara, a film još nije premijerno emitovan. 

 

Budžet se, naime, povećavao sa svakim zatvaranjem, jer su više puta ponavljane zahtevne scene koje podrazumevaju inače skupo zatvaranje delova grada, uključujući i razrađenu akcionu scenu tokom karnevala u Veneciji. Tako je budžet postao "teži" za 100 miliona dolara, kada se poredi sa prošlom "Nemogućom misijom", koja je objavljena 2018.

AP/Andrew Medichini

 

"Epidemija i pandemijske mere širom planete ozbiljno su narušili plan ekipe filma, i svako novo odlaganje je dovodilo do novog probijanja budžeta", pisao je Guardian.

"Nemoguća misija 7" se tako polako, ali sigurno "penje" na skalu najskupljih filmova i, prema britanskom dnevniku, trenutno je na 13. mestu.

Holivudska zvezda je insistirala i na tome da se sedmi deo ne pojavljuje u bioskopima, dok se ne završi snimanje osmog, koji bi trebalo da bude ujedno i poslednji film iz popularnog serijala "Nemoguća misija".

Snimanje "Nemoguće misije" u režiji Kristofera Megvajera bilo je otežano zbog pandemije i više puta je prekidano, a filmski studio "Paramaunt" je u septembru prošle godine podneo i tužbu u kojoj tvrdi da joj nije u potpunosti isplaćeno osiguranje za gubitke povezane sa Kovidom-19.

Kako je preneo BBC, kompanija je saopštila da je prekinula snimanje sedam puta tokom pandemije, a među razlozima je bilo i ograničenje putovanja koje je uvela britanska vlada.

U tužbi, "Paramaunt" je naveo da je snimanje filma "Nemoguća misija" trebalo da počne u Veneciji u februaru 2020, ali da je moralo da bude prekinuto pošto je jedan od članova ekipe zaražen koronavirusom.

Snimanje je u martu prebačeno u Rim, ali su ga kasnije odložila italijanska ograničenja uvedena zbog pandemije. Produkcija se potom preselila u Dubai, a onda su planovi za završetak snimanja u Velikoj Britaniji odloženi zbog karantinskih ograničenja britanske vlade. U junu 2021, podsetimo, svetski mediji su objavili da je ponovo među glumcima i članovima filmske ekipe bilo nekoliko pozitivnih na testu za koronu.

Preporuka za vas

Prekinuto snimanje "Nemoguće misije", sedmoro članova ekipe pozitivno na koronu, Tom Kruz u samoizolaciji

Komentari (0)

Kultura