Reflektor

Snimanje rimejka kultnog filma "Vrana" kreće u junu: Skarsgard mlađi preuzima ulogu Brendona Lija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Hollywood reporter

02/04/2022

-

19:38

Snimanje rimejka kultnog filma "Vrana" kreće u junu: Skarsgard mlađi preuzima ulogu Brendona Lija
Snimanje rimejka kultnog filma "Vrana" kreće u junu: Skarsgard mlađi preuzima ulogu Brendona Lija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon godina pokretanja i zaustavljanja projekta, snimanje rimejka kultnog filma "Vrana" iz 1994. trebalo bi u junu da počne na lokacijama u Pragu i Minhenu.

Bil Skarsgard, koji je poznat po ulozi jezivog klovna Penivajza u filmovima "It", igraće glavnu ulogu u novoj verziji čuvenog trilera, dok je rediteljska palica poverena Rupertu Sandersu, poznatom po ostvarenjima "Snežana i lovac" i "Duh u školjki", objavio je Hollywood reporter.

Sin čuvenog švedskog glumca Stelana Skarsgarda, čija se braća Aleksandar, Gustaf i Volter, takođe, bave glumom, igraće čoveka u osvetničkoj misiji - poetičnog gitaristu Erika Drajvena.

Bil je doprineo da ostvarenje "It" kreatorima donese zaradu od preko milijardu dolara, a zanimljiv podatak je taj da je ovaj glumac u Marvelovom blokbasteru "Večiti" dao glas liku po imenu Vrana.

Staro verovanje kaže da vrana odvodi duše preminulih u svet mrtvih. Ponekad vrana mrtve može vratiti u svet živih. Poetični gitarista i njegova verenica trebalo je da se venčaju na Noć veštica, ali noć pre su ih ubili kriminalci. Godinu kasnije, Erik oživljava i željan je da se osveti ljudima koji su uništili njegovu sreću, ukratko je sinopsis "Vrane".

Prema navodima američkog lista, za scenario je zadužen Zek Bejlin, koji je ove godine bio nominovan za nagradu Oskar u kategoriji najbolji scenario i to za film "Kralj Ričard". Budžet je oko 50 miliona dolara.

Prvi film, objavljen 1994. godine, stekao je kultni status pošto je zvezda filma Brendon Li tragično preminuo na snimanju filma. Sin legendarnog Brusa Lija poginuo je na setu 30. marta 1993, u 28. godini života.

U sceni koja se snimala, naime, trebalo je da budu korišćeni ćorci. Međutim, kako na setu nisu imali takve metke, jedan od rekvizitera odlučio je da uzmu prave metke, izvade zrna, istresu barutno punjenje i ponovo vrate zrna. Međutim, navodno se jedno zrno odvojilo i zaglavilo u cevi pištolja Magnum 44, a da to niko nije primetio. Kada je pištolj opalio, iz ruku glumca Majkla Masija, pogođen je Brendon u donji deo stomaka.

Niko u tom trenutku nije shvatio šta se zapravo dešava i čak je neko pomislio da Brendon "glumi" nesreću. Ali, kada su shvatili da glumac zaista ne može da ustane, hitno su ga prebacili u bolnicu, ali spasa nije bilo.

Nastavak filma je premijerno prikazan 1996, pod nazivom "Vrana: Grad anđela" i u tom ostvarenju zvezda je bio Vinsent Perez. Usledila su još dva filma, "Vrana: Spasenje" (2000) i "Vrana: Opaka molitva" (2005), sa Erikom Mabijusom i Edvardom Furlongom u glavnim ulogama.

Postojala je čak i TV serija iz kasnih devedesetih godina prošlog veka, u kojoj je glumio Mark Dakaskos, ali je ona doživela fijasko jer nije dobila podršku ni kritike ni publike.

Preporuka za vas

Soni kupio prava za rimejk ruskog blokbastera "Sluga" u kom igra Miloš Biković

Komentari (0)

Kultura