Reflektor

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković: U vinu nije samo istina, već i tajne, misterije i izazovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2022

-

13:47

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković: U vinu nije samo istina, već i tajne, misterije i izazovi
Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković: U vinu nije samo istina, već i tajne, misterije i izazovi - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Drugu sezonu serije "Tajne vinove loze", publika kraj malih ekrana ima priliku da gleda na Superstar TV radnim danima u 21 sat, ali i na Prvom programu RTS (od 20h).

Stara latinska izreka kaže "U vinu je istina", ali serija o dve porodice vinogradara sa severa i juga Srbije svedoči o tome da je u vinu i mnogo tajni. I dok se deo porodičnih misterija razrešava, počinje mnogo novih zapleta.

Glumačkoj ekipi u drugoj sezoni pridružio se i Nikola Kojo, koji tumači lik Koste, kontroverznog

biznismena. Okosnica priče ostaje ljubav Vuka Tomovića i Vere Smiljanić, koji konačno žive pod istim krovom i pokušavaju da spasu porodicu.

"Njih dvoje treba nekako da usklade dva formirana života i formirane osobe, koje sa sobom donose neke svoje priče. Biće jedna veoma napeta sezona. Ono što je meni bilo jako interesantno je to da neće biti ničega slatkog, već će biti baš strastveno i turbulentno", navodi za RTS glumica Sloboda Mićalović, dok Vojin Ćetković misli da je veliki kvalitet serije u tome što prati odraz ovog vremena.

Kako u stvarnosti tako i u seriji je teško sačuvati porodicu

"Kako u stvarnosti tako i u seriji je teško sačuvati porodicu, sve sile su uprte u to da se ona rasturi. Tako i Vuk i Vera prolaze kroz razna iskušenja, od prve do poslednje epizode", ističe Ćetković.

Serija je nastala po ideji Dejana Karaklajića i Mirjane Bobić Mojsilović, a žanrovski je određena kao

melodrama.

"Glumačka podela je sjajna i svi glumci igraju to sa verom, sa istinitošću, nema persiflaže i preterivanja nego se igra onako životno, kako treba i to melodrami daje uverljivost", reči su izvršnog producenta i kreatora serije Dejana Karaklajića.

Na 11. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS, "Tajne vinove loze" koje su rađene u koprodukciji Telekoma Srbija i MetRo Productions, ponele su nagradu za najgledaniju seriju, a kompozitor Zoran Simjanović posthumno je dobio priznanje za najbolju muziku po kojoj je serija o vinu i ljubavi takođe prepoznatljiva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura