Reflektor

Jubilarno izvođenje mjuzikla "Ja sam Mileva Marić Einstein" na sceni pod zvezdama

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2021

-

09:07

Jubilarno izvođenje mjuzikla "Ja sam Mileva Marić Einstein" na sceni pod zvezdama
Jubilarno izvođenje mjuzikla "Ja sam Mileva Marić Einstein" na sceni pod zvezdama - Copyright Viva dance academy

veličina teksta

Aa Aa

Deseto po redu izvođenja mjuzikla "Ja sam Mileva Marić Einstein" odigraće se 15. juna u 20 sati na krovu tržnog centra "Promenada" u Novom Sadu.

"Deseto izvođenje je naša mala pobeda korone i pokazatelj da mladi nisu zaspali, niti se uljuljkali ispred ekrana i online događaja, nego čeznu za živim nastupima i živim kontaktima sa publikom. S druge strane, ovo je ujedno i pokazatelj da je novosadska publika jako željna plesnog spektakla brodvejskih razmera koje svake godine pripremaju i realizuju mladi ljudi u Viva Dance Academy", navodi se u saopštenju ove novosadske akademije.

Plesna predstava u 17 činova inspirisana je knjigom američke spisateljice Marije Benedikt "The other Einstein", a režiju potpisuju reditelji Vladislav Velkovski i Ivan Vanja Alač. 

Gavna uloga Mileve Marić Ajnštajn poverena je balerini Anđeli Joković, a uloge mlađih Mileva igraće Nikolina Janković i Simona Bajić.

Uloga Alberta Ajnštajna poverena je Luki Stankoviću, dok će balerina Srna Matković  igrati Alberta u ranoj mladosti.

Cena ulaznica je 500 dinara, a broj mesta je ograničen. Iako je scena na otvorenom, broj i raspored sedišta organizovan je u skladu sa trenutnim epidemioloskim merama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura