Reflektor

U pripemi novi film o Džeki Kenedi, igraće je bivša Bondova devojka Džema Arterton

Komentari

Autor: Deadline / S. Š.

13/06/2021

-

10:54

U pripemi novi film o Džeki Kenedi, igraće je bivša Bondova devojka Džema Arterton
U pripemi novi film o Džeki Kenedi, igraće je bivša Bondova devojka Džema Arterton - Copyright Foter/Eva Rinaldi Celebrity Photographer on Foter.com, Foter/Jim Surkamp on Foter.com

veličina teksta

Aa Aa

Portret nekadašnje prve dame Amerike prikazan je poslednji put, pre pet godina na velikom platnu. Tada se u ulozi Džeki Kenedi našla Natali Portman, a ova potresna biografska priča o jednoj od najintrigantnijih žena u istoriji, jednostavno nazvana "Džeki", našla se i u trci za nagradu Oskar. Deadline piše da je sad u pripremi novi film, koji će se baviti najmanje poznatim poglavljem iz života kontroverzne prve dame SAD.

Uloga obožavane, istovremeno i omražene Džeki poverena je bivšoj Bondovoj devojci, Džemi Arterton.

Prema navodima pomenutog američkog magazina, film "37 Heavens" će doneti priču o ljubavnom odnosu Kenedijeve i britanskog lorda Dejvida Harleča. Tog ratnog veterana i nekadašnjeg britanskog ambasadora u Beloj kući igraće Gaj Pirs, kog je domaća publika imala priliku nedavno da ga gleda u izuzetno hvaljenoj seriji "Mer iz Istauna" sa Kejt Vinslet u glavnoj ulozi.

Snimanje je planirano za početak 2022, scenarista je Stiv Ostin, a režija je poverena Marku Mundenu.

"Dok čitate scenario, koji je toliko živopisan i stvaran, pritom i vrlo intiman, imate utisak da se nalazite u neko drugo vreme i na nekom drugom mestu. Film obećava da bude snažna, duboka romansa, koja neće biti opterećena istorijom. Glavne uloge su poverene glumcima, koji će oživeti fascinante i živopisne figure, sa svim njihovim složenim karakterima", potvrio je za Deadline jedan od producenata filma.

Film prati Kenedijevu, koja 1967. odlazi u posetu Kambodži, u pratnji je Lorda Harleča, a lični su gosti princa Sihanouka koji očajnički želi da obnovi diplomatske veze sa Sjedinjenim Državama. Harleč je stari prijatelj porodice Kenedi, i u tom momentu odnedavno udovac. Iako je u tajnoj misiji Roberta Kenedija, kako bi pregovarao o okončanju rata u Vijetnamu, poseta je za njega i prilika da provede sedam dana sa ženom koju voli.

Pod čarolijom misterioznih drevnih ruševina Angkor Vata i daleko od histerije "Džeki-manije", Kenedijeva se približava Dejvidu. Povezuje ih tuga, a njihova veza se produbljuje...

Podsetimo, privatna pisma između njih su otkrivena pre nekoliko godina, uključujući i predloženi "tajni brak", koji je Džeki odbila. Ubrzo nakon putovanja u Kambodžu, nekadašnja američka prva dama se udala za Onazisa.

Čuvenu Džeki igralo je već nekoliko različitih glumica, a njena životna priča bila je predmet brojnih dokumentarnih filmova i televizijskih drama.

Džema Arterton zvezda je holivudskih spektakla "Sudar titana", "Džejms Bond: Zrno utehe", "Princ Persije: Pesak vremena" i "Kingsman: Početak".

U trileru "Rizična igra" igrala je sa Benom Aflekom i Džastinom Timberlejkom, dok se u filmu "Vita and Virginia" našla u kadru sa drugom Bondovom devojkom, Evom Grin, i to u priči o strastvenoj romansi između književnice Virdžinije Vulf i aristokratske pesnikinje Vite-Sakvil Vest.

Za Gardijan je Džema jednom prilikom izjavila da joj je prvih šest godina karijere proteklo u učenju i shvatanju onoga što ne želi da radi.

"Volela bih da sam bila jedna od onih mladih glumica, koja je imala samopouzdanja. Ali nisam", kazala je Artertonova, inače aktivna na raznim protestima, priznajući da sad u poslu ima reputaciju "pravog daveža" jer nema problem da kaže i izbori se za jednaka prava, honorar kakav imaju kolege muškarci.

Komentari (0)

Kultura