Reflektor

VIDEO Vraćaju se Hi-Men i gospodari svemira: Mark Hamil pozajmljuje glas Skeletoru

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

13/06/2021

-

23:17

VIDEO Vraćaju se Hi-Men i gospodari svemira: Mark Hamil pozajmljuje glas Skeletoru
VIDEO Vraćaju se Hi-Men i gospodari svemira: Mark Hamil pozajmljuje glas Skeletoru - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Posle više od 36 godina od završetka "Hi-Mena i gospodara svemira", snimljen je nastavak legendarne anime serije u produkciji Netfliksa, a premijera je zakazana za 23. jul na toj striming platformi.

Nastavak nazvan "Masters of Universe: Revelation" u režiji Kevina Smita, direktno se naslanja na završetak originalne serije prikazan 1985. godine, a Mark Hamil, poznat po ulozi Luka Skajvokera u "Ratovima zvezda", pozajmljuje glas zikovca Skeletora.

"Od svega na čemu sam radio u poslednjih 27 godina, ovo je među pet mojih omiljenih projekata. Kad umrem, reći će: režirao je 'Clerks' i onaj jedan crtani film", rekao je Smit za Entertejnment vikli.

Serija je podeljena na dva dela od po pet epizoda, u kojima uloge tumače brojni slavni glumci. Pored Hamila, imaćemo priliku da čujemo i zvezdu "Igre prestola" Lenu Hidi kao Ivil-Lin, Saru Mišel Gelar kao Tilu, Alisiju Silverston kao kraljicu Marlenu i Alana Openhajmera, koji je originalno pozajmljivao glas Skeletoru, kao Mos Mena.

Originalna priča ostaje netaknuta: princ Adam, sin vladajuće porodice Eternije, koristi svoj mač da se transformiše u Hi-Mena i brani svoje kraljevstvo od neprijatelja, ali najčešće od Skeletora i njegove vojske. Ali sada Smit planira da dodatno razradi svaki od likova i doda priči još jednu dimenziju.

Prinstscreen YouTube/Netflix

Glas Skeletoru pozajmljuje Mark Hamil

"Videćemo ih ne samo u fizičkim obračunima, nego i u dubokim razgovorima, kakve nikada ranije nismo imali priliku da vidimo. Nije samo reč o tome da ova dva lika (Hi-Men i Skeletor) decenijama pokušavaju da nadvladaju jedan drugog. Ispričaćemo i priče o zlostavljanju, samoći, patnji. Mnogi ljudi ove likove smatraju akcionim figuricama ili igračkama, a mi želimo da ispričamo ljudsku priču o njima, u jednom vrlo nehumanom svetu", rekao je reditelj.

Mark Hamil je navodno planirao da se povuče iz rada na animiranim filmovima, ali je jedan od izvršnih producenata novih "Gospodara svemira" i tvorac originalne serije Rob Dejvid, ispričao da se slavni glumac oduševio kada je čuo da ga poziva za ulogu Skeletora, a da je slično reagovala i Lena Hedi. Za Dejvida je suština Hi-Mena "postati najbolja verzija sebe". 

"Želeli smo da to istaknemo na još širi način. Nije da samo Hi-Men ima nešto posebno u sebi, nego i svaki drugi lik i svaki gledalac. Svi mi imamo moć", rekao je producent.

Komentari (0)

Kultura