Reflektor

"Rage Against The Machine" 17. septembra u zagrebačkoj Areni

Komentari

Autor: Headliner

27/04/2022

-

14:14

"Rage Against The Machine" 17. septembra u zagrebačkoj Areni
"Rage Against The Machine" 17. septembra u zagrebačkoj Areni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najvažnijih bendova aktuelne svetske scene, adrenalinska bomba iz Los Anđelesa "Rage Against The Machine" nastupiće u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. septembra.

Kako piše portal Headliner, njihova "Public Service Announcement" turneja je najtraženija svetska turneja i koncert u Zagrebu biće jedini nastup ovog sastava u regionu.

Kao specijalni gosti, 17. septembra će nastupiti hip-hop duo Run The Jewels.

"Rage Against The Machine" u svom originalnom i jedinom sastavu, Zak De La Roča, Tom Morelo, Bred Vilk i Tim Komerford, objavili su "reunion turneju" još 2019. godine, a posle 11 godina pauze, i u trenu postali najiščekivaniji muzički događaj na planeti.

Posle pomeranja uzrokovanih pandemijom službeni početak turneje dogodiće se 9. juna, posle čega sledi prvi deo severnoameričke turneje koji se završava u avgustu s pet koncerata u njujorškom Madison Square Gardenu.

Na Stari kontinent grupa se seli tokom leta, da bi u Hrvatsku prvi put stigli u subotu, 17. septembra.

"Rage Against The Machine" osnovani su 1991. u Los Anđelesu i već su prvim singlom, jednom od najvećih buntovnih himni u istoriji "Killing In The Name", kao i epohalnim debitantskim albumom označili prekretnicu u muzičkoj istoriji.

Važe za jedan od najboljih lajv bendova i, mada diskografski relativno skromni, sa svega četiri studijska albuma, pokazali su da osim prvog singla imaju još toga da ponude - i tu njihovu "best of set list" očekuje se da će čuti publika i u Zagrebu.

U ovim krajevima, "Rage Against The Machine" su nastupali samo jednom, pre dvadesetak godina u ljubljanskom Tivoliju i to u sklopu "Battle Of Los Angeles" turneje.

Koncert grupe "Rage Against The Machine" u Zagrebu organizuju Charm Music, Live Nation i LAA, a ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura