Reflektor

Tom Hardi i ekipa ne odustaju od serije "Taboo" - konačno poznato kada će početi snimanje druge sezone

Komentari

Autor: Screen Rant

15/05/2022

-

23:55

Tom Hardi i ekipa ne odustaju od serije "Taboo" - konačno poznato kada će početi snimanje druge sezone
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Da će biti i nastavka hvaljene britanske TV drame "Taboo" (Tabu) kreatori su obećali još pre nekoliko godina, a nedavno je i konačno potvrđeno da postoji plan i datum početka snimanja druge sezone.

Izvršni producent i glavni glumac u seriji, Tom Hardi, zajedno sa ostatkom ekipe trebalo bi da počne krajem sledeće godine da snima drugu sezonu, izjavio je jedna od scenarista "Taboo", a prenosi Screen Rant.

"Snimanje bi trebalo da počne krajem sledeće godine... Tom i ja želimo da nastavimo i ima mnogo ljudi koji žele da nastavimo u tom pravcu. Bilo je pitanje samo rasporeda i odluke kuda dalje", izjavio je Stiven Najt (publici poznat i kao autor hit serije "Birmigenska banda"), a koji je scenario za prvu sezonu pisao zajedno sa Hardijem i ocem ovog glumca, piscem Čipsom Hardijem.

Prema rečima Najta, planirano je da "Taboo" dobije još dve sezone, od kojih je prva potvrđena još 2017. godine.

Serija dobila odlične kritike, ali Hardi završio u minusu tri miliona funti

Iako je prva sezona dobila odlične kritike, finansijski su autori prošli loše, pa je tako samo Hardi kao producent (kao izvršni producent se potpisuje i čuveni reditelj Ridli Skot) na kraju završio u minusu tri miliona funti.

Mini-serija "Tabu" smeštena u svet britansko-američkih imperijalnih sukoba početkom 19. veka, u kojem jedan čovek pokušava da nadigra i nadživi mahinacije mračnih carstava, njihove trgovine, ubistava i teritorijalne pohlepe.

Radnja se odvija u Londonu, 1814. godine i prati Džejmsa Kezaju Dilejnija, neobičnog i u najmanju ruku, mračnog čoveka koji se nakon 12 godina vraća iz Afrike na opšte iznenađenje svih koji ga već dugo smatraju mrtvim.

Tetoviran i ozloglašen, sa ukusom ljudskog mesa u ustima i senkom izopačenosti na licu, on nemilosrdno korača srcem imperije odlučan u osiguravanju nasleđa koje mu je ostavio nedavno preminuli otac.

U pitanju je ostrvo Nutka u bivšoj španskoj Americi, koje je upravo postalo ključna zemljišna tačka za pregovore Britanije sa Amerikom i za određivanje buduće granice Amerike sa Kanadom.

Ostrvo koje je nasledio doneće mu veliki broj neprijatelja koji će vrebati iza svakog ćoška priželjkujući njegovu smrt, ali Džejms će morati da se snalazi na sve kompleksnijoj teritoriji i vešto izbegne smrt...

Okružena zaverom, ubistvom i izdajom, mračna porodična misterija polako se razotkriva kroz osam epizoda koje pričaju uzbudljivu priču o ljubavi i izdaji.

Reditelji prve sezone bili su Andres Enstrom i Kristofer Niholm, a osim Hardija u seriji igraju i unuka Čarlija Čaplina - Una Čaplin (Igra prestola), Džonatan Prajs (Igra prestola), Majkl Keli (Kuća od karata), te Dejvid Hejman, Ričard Dikson, Stiven Grejam...

"Preživljavanje je jedna stvar..."

Tom Hardi je rođen 1977. godine u Londonu, a čuveni londonski Drama centar napustio je da bi igrao u svojoj prvoj seriji "Braća po oružju".Prvu veliku filmsku ulogu ostvario je u ostvarenju Ridlija Skota "Pad crnog jastreba", a vrata Holivuda mu je otvorio film Kristofera Nolana "Početak". Hardi se brzo nametnuo kao glumac upečatljivog izraza i moći transformacije koja će mu doneti i najrazličitiji dijapazon uloga.

"Preživljavanje je jedna stvar. Možete da idete kroz život pružajući vaš minimum. Međutim, doći će vreme kada će život prestati da nagrađuje samo potencijal. Ako želite da učestvujete na određenom nivou u bilo čemu, ne možete samo da se pojavite i da budete poštovani", izjavio je nekom prilikom Tom Hardi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura