Aktuelno iz kulture

Kraj poslednjeg Krejgovog filma o Džejmsu Bondu isplaniran je pre 15 godina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

20/11/2021

-

08:20

Kraj poslednjeg Krejgovog filma o Džejmsu Bondu isplaniran je pre 15 godina
Danijel Krejg - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji film franšize "Džejms Bond" u kom u glavnoj ulozi vidimo Danijela Krejga, u bioskopima je još od oktobra, kao jedno od prvih velikih ostvarenja koje je vratilo publiku pred veliko platno od početka pandemije.

U bioskopima širom sveta film "Nije vreme za umiranje" je zaradio preko pola milijarde dolara i (uglavnom) pozitivne ocene publike i kritike. Delimično, njegov uspeh pripisuje se neočekivanom završetku, koji predstavlja presedan u istoriji franšize.

Ako još niste gledali film, imajte u vidu da ovaj tekst sadrži "spojlere", koji bi mogli da vam pokvare užitak.

Prvi put u istoriji franšize lik Bonda je ubijen - Krejgov agent 007 stajao je stoički na krovu Safinovog skrovišta kada je bez ikakve sumnje skončao.

On je odabrao da se žrtvuje, kako bi Madlen Svon i njihova ćerka Matilda bile bezbedne, jer ga je  u poslednjoj bici zlikovac izložio specijalnom biološkom oružju koje za Madlen i bilo koga ko deli njen DNK, znači smrtnu presudu. Bond zbog toga bira herojsku smrt, kako bi žena koju voli i njihova ćerka preživele.

Iako se od nastanka franšize 1962. godine nije desilo da glavni junak nastrada, Danijel Krejg je, u jednom intervjuu otkrio da je takav završetak zapravo isplaniran pre petnaest godina.

Tanjug/AP/Nicola Dove/MGM

 

"Kada sam počinjao s Bondom u 'Casino Royale', u jednom od razgovora koji sam vodio sa producentima Barbarom Brokoli i Majklom Dž. Vilsonom, izrazio sam želju da me ubiju, kad budem završio sa franšizom", rekao je glumac.

Ono što je izvesno je da će se Bond vratiti, što jasno piše i u odjavnoj špici filma, ali pitanje je u kom obliku.

Na internetu su se pojavile spekulacije da bi petogodišnja Matilda mogla da nasledi mesto svog oca u tajnoj službi, ali to bi značilo da bi fabula budućih filmova morala da bude smeštena barem dvadeset godina u budućnost. Osim toga, producentkinja Brokoli se zvanično izjasnila da budući Bond "može biti bilo koje boje kože, ali mora biti muškarac". To znači da je i dalje otvoreno pitanje:

Ko će biti sledeći Bond?

Iako ne postoje nikakve zvanične potvrde producenata filmova o Bondu, to ne sprečava hazardere da spekulišu o tome koje glumce možemo očekivati u toj ulozi.

AP/Richard Shotwell

 

Tako je čuvena britanska firma "Ladbrokes" započela klađenje na tu temu, a njihova dva favorita su Tom Hoper, zvezda filmova "Terminator: Mračna sudbina" i "Telohranitelj mafijaševe žene" kao i Tom Hardi, poznat po ostvarenjima "Pobesneli Maks", "Venom" i "Kapone". 

Na drugom mestu je Ričard Maden, kog znamo kao "kralja na severu" Roba Starka u "Igri prestola", a od nedavno i Ikarisa u Marvelovom blokbasteru "Večni".

Na trećem mestu prema proceni britanskih kladioničara je Rege Žan Pejdž, zvezda popularne Netfliksove serije "Bridgerton", koja je trenutno na drugom mestu najgledanijih serija tog striming servisa od njegovog nastanka, a četvrto dele Džejms Norton ("Male žene") i Henri Kavil ("Supermen", "Veštac").

Idris Elba, koji je godinama važio za jednog od najizvesnijih naslednika uloge Džejmsa Bonda, sada je "pao" na peto mesto, koje deli sa Džejmijem Belom ("Rocketman"), a sledi ih Luk Evans ("Hobit", "Lepotica i zver").

I "Stena" želi da bude Bond

U novom intervjuu za jedan magazin, pretenzije ka glavnoj ulozi moćne franšize izrazio je i Dvejn Džonson, poznat i kao "Stena", a smatra da mu u prilog ide činjenica da je njegov deda igrao u jednom od filmova o Džejmsu Bondu.

Tanjug AP/Chris Pizzello

 

"Moj deda je bio zlikovac u 'Samo dvaput se živi' sa Šonom Konerijem. Vrlo kul!", rekao je glumac.

Njegov deda bio je Piter Majvija, profesionalni rvač iz Samoe, koji je igrao negativca u tom filmu iz 1967. godine, ali unuk bi želeo glavnu ulogu.

"Želim da krenem njegovim stopama i budem sledeći Bond. Ne želim da budem zlikovac. Želim da budem agent 007", rekao je Džonson.

Nakon tog komentara, plasirao se na listu "Landbrokes", ali sa vrlo nepovoljnom kvotom od 100:1.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura