Aktuelno iz kulture

On je "Supermen", "Veštac" i "Gorštak", ali da li je Henri Kavil i sledeći Džejms Bond?

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

13/11/2021

-

09:08

On je "Supermen", "Veštac" i "Gorštak", ali da li je Henri Kavil i sledeći Džejms Bond?
On je "Supermen", "Veštac" i "Gorštak", ali da li je Henri Kavil i sledeći Džejms Bond? - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Henri Kavil radi više nego ikada. Igra u rimejku akcione fantazije "Gorštaka", reprizira ulogu Šerloka Holmsa u Netfliksovom filmu "Enola Holmes 2", a vidimo ga i kao špijuna u trileru "Argylle". Pored svega toga, od 17. decembra ponovo možemo da ga očekujemo kao vešca Geralta od Rivije, u drugoj sezoni planetarno popularne serije. 

A budući da je Britanac, već dugo se spekuliše da je baš on i sledeći Džejms Bond.

Iako je začuđen vrtoglavim usponom svoje karijere, kaže da bi za njega bilo "vrlo uzbudljivo da pregovara sa producentima" čuvene franšize.

"U idealnom svetu, nikad ništa ne bih odbio. Ništa nije isključeno. Čast mi je da me uopšte povezuju s tom ulogom", rekao je on u novom intervjuu za Hollywood Reporter.

"Čovek od čelika"

Otkako se pre osam godina prvi put našao u kostimu "Čoveka od čelika", Kavil je imao još dva pokušaja da uveri publiku da je baš on dostojna nova inkarnacija Supermena. 

Međutim, sva tri filma - "Čovek od čelika", "Betmen protiv Supermena" i "Liga pravednika", dobila su prilično loše ocene i publike i kritike. Međutim, Kavil ne odustaje i za Hollywood Reporter kaže da bi "apsolutno voleo" da dobije još jednu šansu da ogrne crveni plašt.

On ističe da je završnica filma iz 2013. godine u kojoj Supermen ubija generala Zoda,  ostavila prostora da se dalje istraži njegov heroj kao samostalni projekat.

"Ubijanje Zoda dalo je razlog da lik više nikad ne mora nikoga da ubije. Supermen koji pada na zemlju i urla nije originalno u scenariju, ali sam želeo da prikažem bol koji je osećao. Napravio sam nekoliko emotivnih pokušaja, koje nisu odabrali. Bilo je i suza. Ubio je poslednjeg pripadnika svoje vrste. To je odluka koju je doneo u trenutku i nešto što više nikada neće ponoviti", ispričao je Kavil.

Taj emotivni trenutak učinio je da se glumac poveže sa svojim likom i on ga i dalje ne napušta.

"Posle toga ima prostora za rast, da istražuje psihologiju Supermena, kao duboko, naizgled nepovredivo, bogoliko biće, ali sa stvarnim osećanjima u sebi", rekao je glumac, dodavši: "Uvek govorim: Plašt je još u ormaru".

"Supermen je ideal"

Međutim, deluje da studio DC ima druge planove, budući da najavljuje projekat u kom će Supermena igrati crni glumac. Ta ideja se vrlo dopada Kavilu, koji kaže da je taj heroj "mnogo više od boje kože".

"Supermen je ideal. Supermen je ono izuzetno što živi u našim srcima. Zašto ne bismo imali više Supermena? Hoakin Finiks je uradio divan film o Džokeru; pa šta što nije povezan sa ostatkom franšize? Postoji više stripskih priča o Supermenu koje se odvijaju paralelno", kaže on.

Kavil ne beži ni od ideje da se pridruži Marvelovom timu, ukoliko dobije ponudu za nekog njihovog heroja.

"Video sam razne glasine o Kapetanu Britaniji i to bi bilo jako zabavno raditi na moderan način, baš kao što su modernizovali Kapetana Ameriku. Ima nešto zabavno u tome, a ja volim što sam Britanac", istakao je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura